ODTÜ sosyoloji kaç bin?

İçindekiler:

  1. ODTÜ sosyoloji kaç bin?
  2. ODTÜ hangi alan?
  3. Odtü sosyoloji mezunları ne iş yapmaktadır?
  4. ODTÜ açılımı nedir?
  5. ODTÜ eğitim dili nedir?

ODTÜ sosyoloji kaç bin?

* Okul Birincisi ve KKTC Uyruklu Öğrenci kontenjanları yukarıdaki tabloya dahil edilmemiştir....Puan ve Sıralamalar.
BÖLÜM / PROGRAMİktisadi ve İdari Bilimler FakültesiSosyoloji
2020 YKS TABAN GENEL KONTENJANPuan421,96392
Sıralama16197
2020 YKS TAVAN GENEL KONTENJANPuan469,75101
Sıralama3149
47 sütun daha

ODTÜ hangi alan?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinin kalkınmalarına katkıda bulunmak, özellikle fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında eleman yetiştirmek Üzere tarihinde “Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü” adıyla eğitime başladı.

Odtü sosyoloji mezunları ne iş yapmaktadır?

İş Olanakları ODTÜ Sosyoloji Bölümü mezunları kamu kuruluşları olarak devlet bankaları, Türkiye İstatistik Kurumu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı'na uzman, proje yöneticisi ve sosyolog olarak görev yapmaktadır.

ODTÜ açılımı nedir?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinin kalkınmalarına katkıda bulunmak, özellikle fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında uzman yetiştirmek üzere tarihinde "Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü" adıyla eğitime başlamıştır.

ODTÜ eğitim dili nedir?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde eğitim-öğretim dili İngilizcedir. Lisans ve lisansüstü programlara başlayabilmek için öğrenciler İngilizce yeterliklerini belgelemek zorundadır.