Maaş hesabı değiştirilebilir mi?

İçindekiler:

  1. Maaş hesabı değiştirilebilir mi?
  2. DenizBank maaş hesabı nasıl açılır?
  3. Maaşı istediği bankadan alabilir mi?
  4. Işyerinde kaç kişiden fazla çalışan varsa ücretler bankadan yatmak zorundadır?
  5. Elden maaş almak yasak mı?

Maaş hesabı değiştirilebilir mi?

Maaşınızı çektiğiniz bankayı değiştirmek istiyorsanız tek yapmanız gereken o bankada bir hesap açmak ve bankaya maaş çekme talebinizi iletmek. Ayrıca banka değiştirme işlemleri artık e-Devlet üzerinden de yapılabiliyor.

DenizBank maaş hesabı nasıl açılır?

Henüz DenizBank'ta hesabınız yoksa, size en yakın DenizBank şubesine uğrayıp kimliğiniz ile birlikte vadesiz hesapaçtırabilirsiniz. Yeni Vadesiz Mevduat Hesaplarınızı ise, DenizBank AçıkDeniz İnternet Bankacılığı veya 4 DenizBank AçıkDeniz Telefon Bankacılığı aracılığıyla kolaylıkla açabilirsiniz.

Maaşı istediği bankadan alabilir mi?

SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı'ndan emekli olan herkesin maaşını istediği bir bankadan alması mümkün. Emekli maaşınızı en baştan İş Bankası'ndan alabilir ya da başka bir bankadan İş Bankası'na taşıyabilirsiniz.

Işyerinde kaç kişiden fazla çalışan varsa ücretler bankadan yatmak zorundadır?

2009 yıl başından itibaren uygulanan 10 ve daha fazla işçi çalıştıran işverenlerin, çalıştırdıkları işçilerin ücretlerini banka kanalı ile ödemesi uygulaması Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliği ile 01.06.2016 tarihinden itibaren 5 işçiye düşürülmüştür.

Elden maaş almak yasak mı?

İşçinin aylık net maaşının tamamının veya bir kısmının, fazla mesailerinin, primlerinin yahut yol ve yemek ücretinin elden ödenmesi söz konusu olabilir. Elden ödeme hangi ücret türüne ilişkin olursa olsun işçi açısından iş akdinin haklı nedenle feshine sebep oluşturacaktır.