Anayasa büyük harfle mi?

İçindekiler:

  1. Anayasa büyük harfle mi?
  2. Anayurt nasıl yazılır?
  3. Samanyolu nasıl yazılır?
  4. Anayasa kelimesi cümle içinde nasıl yazılır?
  5. Anayasa birleşik sözcük mü?
  6. Samanyolu cümle içinde nasıl yazılır?
  7. Samanyolu Özel isim mi?
  8. Sınır dışı nasıl yazılır?
  9. Pekiştirmeler birleşik sözcük mü?
  10. Birdenbire birleşik sözcük mü?

Anayasa büyük harfle mi?

- Kitap, dergi, gazete, yasa, ders adlarının her sözcüğünün ilk harfi büyük olur: Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Yaban, Varlık, Çağdaş Türk Dili, Anayasa, Eleştiri Kuram ve Yöntemleri (ders adı)…

Anayurt nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle anayurt şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı ana yurt şeklinde olmalıdır.

Samanyolu nasıl yazılır?

Samanyolu mu?” yoksa “samanyolu mu?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle samanyolu şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Samanyolu şeklinde olmalıdır.

Anayasa kelimesi cümle içinde nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Ana yasa şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Anayasa şeklinde olmalıdır.

Anayasa birleşik sözcük mü?

Anayasa sözcüğünün yazımı ile ilgili ayrıntılı bilgiler için doğru yerdesiniz. Türk Dil Kurumu üzerinde en çok yapılan sorgulamalar arasında yer alan bu sözcük birleşik olarak yazılmalıdır.

Samanyolu cümle içinde nasıl yazılır?

TDK'da kelimenin doğru yazımı "Samanyolu" şeklinde yazılır. Açık gecelerde gökyüzünde boydan boya görülen uzun, bol yıldızlı, ışıklı şerit, Gökyolu, Hacılaryolu, Hacıyolu, Kehkeşan, Samanuğrusu.

Samanyolu Özel isim mi?

Gök cisimleri Samanyolu, Satürn, Mars, Jüpiter, Venüs, Küçükayı vs. Dünya, Güneş ve Ay kelimeleri astronomi terimi olarak kullanılıyorsa özel isim olduğu için büyük; deyim içerisinde veya mecazî anlamlarda kullanılıyorsa cins isim olduğu için küçük harfle başlar.

Sınır dışı nasıl yazılır?

Sınır dışı mı?” yoksa “Sınırdışı mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Sınırdışı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Sınır dışı şeklinde olmalıdır.

Pekiştirmeler birleşik sözcük mü?

Sıfat veya zarf görevindeki pekiştirmeli sözler bitişik yazılır: apaçık, apak, büsbütün, çepeçevre, çırılçıplak, dümdüz, düpedüz, gömgök, güpegündüz, kapkara, kupkuru, masmavi, mosmor, paramparça, sapasağlam, sapsarı, sırılsıklam, sırsıklam, sipsivri, yemyeşil vb.

Birdenbire birleşik sözcük mü?

Zamanla kalıplaşan bu birleşik kelime birleşik yazılmaktadır. Birdenbire kelimesi birçok kişi tarafından ayrı yazılmaktadır. Bu durumda yazım hatası kabul edilir. Çünkü TDK'ya göre bu kelime birdenbire şeklinde yazılmalıdır.