Actifed şurup ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Actifed şurup ne işe yarar?
  2. Actifed şurup neden yasaklandı?
  3. Actifed nasıl kullanılır?
  4. Sudafed nedir ne işe yarar?
  5. Sudafed mavi kutu ne işe yarar?
  6. Sudafed geniz akıntısına iyi gelir mi?

Actifed şurup ne işe yarar?

ACTIFED, plastik kapaklı renkli 150 ml'lik cam şişelerdedir. Üst solunum yollarını açıcı etki gösteren bir ilaçtır. Alerjik nezle, alerjik olmayan sürekli nezle, soğuk algınlığı ve grip gibi durumların belirtilerini giderilmesinde kullanılır.

Actifed şurup neden yasaklandı?

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, 26 Kasım tarihinde Actifed'in 01417 seri numaralı ürününde yabancı madde gördüğünden ötürü üretici firma GlaxoSmith-Kline'dan ürünün bu serisini geri çekme işlemi talep etti. Firmanın açıklamalarına göre, piyasadan kutu ilaç geri çekilecek.

Actifed nasıl kullanılır?

ACTIFED sadece ağızdan kullanım içindir. Tabletler bir miktar su ile yutulmalıdır. Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı: 12 yaş altındaki çocuklarda kulanılmamalıdır.

Sudafed nedir ne işe yarar?

SUDAFED sistemik nazal dekonjestanlar adı verilen ilaç grubunun bir üyesidir. SUDAFED 30 tablet halinde blisterlerde bulunmaktadır. durumlarda belirtilerin rahatlatılması amacıyla kullanılır.

Sudafed mavi kutu ne işe yarar?

SUDAFED, balgamlı ve göğüse inmiş öksürükle birlikte görülen üst solunum yolu rahatsızlıklarında belirtilerin rahatlatılmasını sağlar. Burnu açarak, burun akıntısını durdurur ve balgamın dışarı atılmasını sağlayarak hastayı rahatlatır.

Sudafed geniz akıntısına iyi gelir mi?

Psödoefedrin (Sudafed) veya fenilefrin gibi reçetesiz satılan dekonjestanlar, mukusun kurumasına, tıkanıklığın ve geniz akıntısının azalmasına yardımcı olabilir.