Adana 2021 nüfusu kaç?

İçindekiler:

  1. Adana 2021 nüfusu kaç?
  2. Adana Türk mü?
  3. Adana'nın genel özellikleri nelerdir?
  4. Adana hangi yönde?
  5. Adana coğrafi özellikleri nelerdir?
  6. Adana'da hangi yer şekilleri bulunmaktadır?

Adana 2021 nüfusu kaç?

Adana Nüfusu 2021 Adana 2021 nüfusu, tahmini verilere göre 2.261.228. Bu nüfus verisi, eski yıllarıdaki nüfus artış hızlarına göre tahmini hesaplanmıştır. Adana 2021 resmi nüfus bilgileri 2022 yılının başında açıklanacaktır.

Adana Türk mü?

Adana, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık altıncı şehridir.

Adana'nın genel özellikleri nelerdir?

Adana, Akdeniz iklim özelliklerini taşır. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır. Bölgede meydana gelen yağışlar, genellikle yamaç yağışları ve gezici hava kütlelerinin karşılaşması ile oluşur. Ortalama yağış miktarı 625 mm dir.

Adana hangi yönde?

Türkiye'nin güneyinde yer alan Adana; doğuda Osmaniye,Kahramanmaraş,Gaziantep,batıda İçel,kuzeybatıda Niğde,güneydoğuda Hatay gibi illerle ve güneyde Akdeniz'e olan sınırları ile Akdeniz Bölgesinin Çukurova Bölgesinde bulunmaktadır.

Adana coğrafi özellikleri nelerdir?

Il yüzölçümünün % 49 daglik, % 23 yaylalar ve %27 ova ve düzlük alandir. Güneyden kuzeye gidildikçe Toroslara varinca yükseklik 2500 m. asar. Toroslarin etekleri Akdeniz'e dogru ova biçimini alir. Iç Anadoludan dogan Seyhan ve Ceyhan Nehirleri Akdenize akar.

Adana'da hangi yer şekilleri bulunmaktadır?

Adana ili, yer şekilleri bakımından dağlık ve ovalık olmak üzere iki bölüme ayrılır. Kuzeydoğu-güneybatı doğrultusunda uzanan Bolkar Dağları'nın uzunluğu yaklaşık 150 km. genişliği ise yer yer 40-50 km. yi bulur ve Ereğli ovası ile Akdeniz kıyıları arasında aşılması güç bir duvar gibi yükselir.