Güvenlik Soruşturmasinda neye bakıyorlar?

İçindekiler:

  1. Güvenlik Soruşturmasinda neye bakıyorlar?
  2. Güvenlik soruşturması en fazla ne kadar sürer?
  3. Güvenlik soruşturmasını neler etkiler?
  4. Otel kayıtları memuriyete engel mi?
  5. Arşiv soruşturması nedir?

Güvenlik Soruşturmasinda neye bakıyorlar?

Güvenlik soruşturması; kişinin adli sicil kaydının, kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, hakkında herhangi bir tahdit olup olmadığının, kesinleşmiş mahkeme kararları ve 4/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 171 inci maddesinin beşinci ve 231 inci maddesinin 13. fıkraları ...

Güvenlik soruşturması en fazla ne kadar sürer?

4045 sayılı Kanun'un 1. maddesine dayanılarak çıkarılan ve henüz yürürlükte bulunan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği'nin 12. maddesi uyarınca, “Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması taleplerinin ilgili makama ulaşmasından itibaren arşiv araştırması sonuçları en geç 30 iş günü, ...

Güvenlik soruşturmasını neler etkiler?

Güvenlik Soruşturması Elenme Nedenleri ve Emsal Kararlar Güvenlik araştırması hangi durumlarda olumsuz çıkar 20 yılları için bank asya, istihbari bilgi, aile bireyleri sabıka kaybı, kendisine ait sabıka kaydı, okul, yurt ve dershane kaydı gibi bir çok neden sayılabilir.

Otel kayıtları memuriyete engel mi?

Güvenlik soruşturmasında ahlaki durum altında otel kayıtları da incelenmektedir. ... Otel kayıtlarınızın ahlaki zaaf olarak değerlendirilmesi için ise çok sayıda farklı kişiyle birlikte otel kaydınızın bulunması ve bu nedenle memurluğa giriş şartını taşımamanız anlamına gelmektedir.

Arşiv soruşturması nedir?

Arşiv araştırması ile kamu kurum ve kuruluşlarında devlet güvenliğine, ulusal varlığın ve bütünlüğün, iç ve dış menfaatleri ilgilendiren bilgi ve belgelerin bulunduğu birimlerde “sakıncalı” kişilerin göreve gelmesini engellemektir.