Aynı işyerinde tekrar işe başlayan işçinin yıllık izni kaç gün olur?

İçindekiler:

  1. Aynı işyerinde tekrar işe başlayan işçinin yıllık izni kaç gün olur?
  2. 10 yıl çalışan kaç gün izin kullanır?
  3. Iş kanununa göre yıllık izin ne zaman hak edilir?
  4. Kıdem tazminatı alan işçi tekrar aynı işyerinde çalışabilir mi?
  5. Ikinci yıllık izin ne zaman hak edilir?
  6. Belediye çalışanların yıllık izinleri kaç gündür?

Aynı işyerinde tekrar işe başlayan işçinin yıllık izni kaç gün olur?

Örnek: 01.01.2010 tarihinde A şirketinde işe başlayıp 01.01.2017 tarihinde işten ayrılan işçi 01.01.2019 tarihinde tekrar A şirketinde işe başlarsa 01.01.2020 tarihinde 20 günlük ücretli izin hakkı elde eder.

10 yıl çalışan kaç gün izin kullanır?

İş kanuna göre aynı iş yerinde çalışan kişilerin izin süresi şu şekildedir. 1 ile 5 yıl arası çalışanların 14 gün, 5 ile 15 yıl arası çalışanların ise, 20 gün, 15 yıldan uzun çalışanların ise, 26 gün yıllık izin hakkı vardır.

Iş kanununa göre yıllık izin ne zaman hak edilir?

Çalışanlar ne zaman yıllık izne hak kazanırlar? İş Kanunu 53'üncü maddeye göre, çalışanların yıllık izne hak kazanabilmeleri için bir tam yıl çalışması gerekir. Örneğin; tarihinde işe başlamış bir çalışan için yıllık izin hakediş tarihi olacaktır.

Kıdem tazminatı alan işçi tekrar aynı işyerinde çalışabilir mi?

Yargıtay, işçinin başka bir iş yerinde çalışmak için kıdem tazminatını alma imkânı sağlayan bu hakkını kullanmasının önünde bir engel bulunmadığına hükmetti.

Ikinci yıllık izin ne zaman hak edilir?

Ancak, doğum sonrası 6 aya kadar olan ücretsiz izin süresi ise yıllık izin süresinin hesabında nazara alınmaz. Örneğin; işyerine 2 yıl önce girişi bulunan ancak bu sürede 6 ay ücretsiz doğum izni kullanmış olan bir kadın çalışanın ikinci yıla ait izin hakkı, işe girişinden 2 yıl 6 ay sonra doğar.

Belediye çalışanların yıllık izinleri kaç gündür?

İşe giriş tarihi itibariyle deneme süresi dâhil bir (1) yılı dolduran işçiler yıllık izin kullanmaya hak kazanırlar. 1 yıldan 5 yıla kadar (beş yıl dâhil) olanlara 14 günden, 5 yıldan fazla 15 yıldan az olanlara 20 günden, 15 yıl (dâhil) ve daha fazla olanlara 26 günden az olamaz.