Lise veya dengi okul mezunu olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Lise veya dengi okul mezunu olmak ne demek?
  2. Ortaöğretim lise ne demek?
  3. Ortaokul mezunu ne diye geçer?
  4. Ortaokul hangi öğretim?
  5. Ortaokul hangi kademe?

Lise veya dengi okul mezunu olmak ne demek?

Daha çok ÖSYM kılavuzlarında karşımıza çıkan bir tabir olan lise ve dengi okul mezunu, düz liseler ile eş değeri liselerden mezun olan kişileri ifade etmek için kullanılan bir ifadedir. Sağlık meslek lisesi, İmam hatip lisesi, Endüstri meslek lisesi, Ticaret lisesi, Teknik lise mezunları bu kategoride yer almaktadır.

Ortaöğretim lise ne demek?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim öğretim kurumlarından olan 9. sınıftan başlayarak 12. sınıfı başarılı bir şekilde tamamlayıp lise diplomasını alan herkes lise yani ortaöğretim mezunu sayılır. ...

Ortaokul mezunu ne diye geçer?

Bilindiği üzere bir süre öncesine kadar mevcut olan orta okullardan mezun olanlar, aynen lise mezunları gibi 'ortaöğretim mezunu' sayılmakta idiler ve bu sıfatla KPSS'ye girebilmekteydiler. Daha sonra, orta okul kaldırılarak, ilk okul ile birleştirildi ve adına 'ilköğretim okulu' dendi.

Ortaokul hangi öğretim?

2012 yılında yapılan düzenlemelerden sonra; öğrencilerin öğrenim gördüğü birinci 4 yıl (1, 2, 3, 4. sınıflar) ilkokul, ikinci 4 yıl (5, 6, 7, 8. sınıflar) ortaokul ve üçüncü 4 yıl (9, 10, 11, 12. sınıflar) ise lise şeklinde isimlendirilmiştir.

Ortaokul hangi kademe?

Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.