Vücutta yaralar neden çıkar?

İçindekiler:

  1. Vücutta yaralar neden çıkar?
  2. Yaranın kaşınması ne anlama gelir?
  3. Iltihaplı yaraya ne yapmak lazım?
  4. Yara iyileşince kaşınır mı?

Vücutta yaralar neden çıkar?

Derinin beslenmesini ve toksik maddelerden temizlenmesini sağlayan, sağlıklı kan dolaşımıdır. Damarların tıkalı olması, damar sertliği, varislerin varlığı, bacaklar başta olmak üzere tüm vücutta yaralar yapabilir. Sigara içilmesine bağlı olarak ortaya çıkan damarsal hastalıklar da ciltte yaralarla kendini gösterebilir.

Yaranın kaşınması ne anlama gelir?

Halk arasında yaraların kaşınmaya başladığı zaman iyileştiği yönünde bir inanış bulunmaktadır. Aslında yara iyileşmesinin belirtilerinden birisinin de kaşıntı olduğu gerçektir. Ancak yara yerinde kaşıntı ve rahatsızlık hissi ilaç alerjisini, tahrişi, hatta enfeksiyon başlangıcını dahi işaret edebilmektedir.

Iltihaplı yaraya ne yapmak lazım?

İltihaplı yaraların, genel olarak iyileşme süreçlerine bağlı olarak çeşitlendirilmesi yapılır. Bu iyileşme süreçleri ilk olarak bakterileri yok etmek amacıyla antibiyotik tedavisiyle gerçekleşir. Bu süreç uygun görülen antibiyotik tedavisinden cerrahi müdahalelere kadar ilerleyebilir.

Yara iyileşince kaşınır mı?

Eğer yaranız gözle görülür şekilde iyileşirken kaşınıyorsa endişe etmenize gerek yok. Yaranın olduğu bölgeyi temiz tutun, kaşımayın ve yara bandı varsa açıp bakmayın. Kaşıntı, olmaması gereken bir kızarıklık, ağrı veya akıntı ile birlikte görülüyorsa bu yaranın iltihaplandığı anlamına gelebilir.