Reklam telefonları nereye şikayet edilir?

İçindekiler:

  1. Reklam telefonları nereye şikayet edilir?
  2. Spam aramalar nereye şikayet edilir?
  3. Birini telefondan aramak suç mu?
  4. Birini sürekli aramak suç mu?
  5. Reklam şikayetleri nereye yapılır?
  6. IYS şikayet Nasıl Yapılır?

Reklam telefonları nereye şikayet edilir?

Cep telefonunuzdan sizi arayıp reklam propagandası yapan ya da mesaj atanları Kişisel Verileri Koruma Kurulu'na şikayet edebilirsiniz. Bunun için tiss.gtb.gov.tr adresine girmeniz gerekiyor. Yasalara rağmen birçok firmanın izinsiz SMS attığını, izin alınmadan aramaya veya e-posta göndermeye devam ettiğini görüyoruz.

Spam aramalar nereye şikayet edilir?

İstenmeyen mesaj, mail ve aramalar için şikayet başvurularını ister elektronik ortamda isterseniz de bir dilekçe ile ticaret il müdürlüklerine en geç 3 ay içinde yapabilirsiniz.

Birini telefondan aramak suç mu?

Telefon ile rahatsız edilme suçu öncelikle kasıtla işlenmesi gerekmektedir. Sizi arayan kişi ısrarla ve kasıtla sizi aramalıdır. ... Kanunlarımıza göre kimse kimseyi arayarak rahatsız etmeye, özel hayatına müdahale etmeye veya insanların huzurunu bozmaya hakkı yoktur. Bu nedenle telefon ile rahatsız etmek bir suçtur.

Birini sürekli aramak suç mu?

Israrla birden fazla kere bir kimsenin telefon ile aranması, telefon aracılığıyla mesaj atılması halinde kişilerin huzur ve sükununu bozma suçu oluşur. Failin mağdura ısrarla telefon ettikten sonra, telefonu açık tutarak konuşmaması, müzik veya sesler dinletmesi de suçun meydana gelmesine yol açar.

Reklam şikayetleri nereye yapılır?

Ticari reklamlar hakkında yapılan şikayet başvuruları, yazılı bir dilekçe ile elden veya posta yoluyla Genel Müdürlüğümüz'e gönderilebilir.

IYS şikayet Nasıl Yapılır?

İys'de Şikayet Süreci Nasıl İşliyor? Şikayet başvuruları, e-Devlet kapısı ve Ticaret Bakanlığının internet sitesi üzerinden veya yazılı olarak şikayetçinin ikametgahının bulunduğu yerdeki il müdürlüğüne yapılır.