Kep töreninde ne giyilir?

İçindekiler:

  1. Kep töreninde ne giyilir?
  2. Kep ve cübbe nedir?
  3. Kep ve cübbe nasıl yıkanır?
  4. Mezuniyet kepi nasıl giyilir?
  5. Mezuniyette ne giyilir?
  6. Mezuniyette siyah giyilir mi?
  7. Kep atma töreni nereden gelir?
  8. Mezuniyet töreninde neden cübbe giyilir?
  9. Kep yıkanır mı?
  10. Cübbe makinede yıkanır mı?

Kep töreninde ne giyilir?

Siyah düz ve sade bir elbise, siyah kumaş pantolon ve gömlekte en uygun kıyafetlerden olacak. Ayakkabı olarak ise siyah babet, düz ayakkabı ya da abartılı olmamak kaydıyla topuklu klasik bir ayakkabı olabilir. Kep ve cübbe genelde koyu mavi, yeşil, kırmızı, bordo, siyah, gri gibi renklerde olur.

Kep ve cübbe nedir?

Mezuniyette giyilen en özel kıyafetler cübbe ve keptir. Kep, cübbe ile birlikte giyilen özel bir tören kıyafetinin tamamlayıcısı olarak kullanılmaktadır. Mezun olan öğrencinin o günü için özel olarak hazırlanan bir kıyafet olan cübbe ve kepin bu törenlerde giyilmesi gelenek olmuştur.

Kep ve cübbe nasıl yıkanır?

Mezuniyet cübbeleri daha çok yemek yerken çocukların dikkat etmemesinden dolayı pasta ile kirlenir. Mezuniyet cübbe kep için en iyi muhafaza giyildikten sonra ılık suda yıkanarak ütülenip muhafaza edilmesidir.

Mezuniyet kepi nasıl giyilir?

Mezuniyet kepi takıldığında dar olmamalı bol olup ta kafadan düşecekmiş gibi de durmamalıdır. Kepin rengi cübbe ile uyumlu olmalıdır. Mezuniyet keplerinin püskülleri cübbe garni renginin aynısı olması ile uyumluluk gösterir. Cübbe rengi koyu ise elbise açık renk tercih edilmeli.

Mezuniyette ne giyilir?

Mezuniyet Balo ve Törenlerinde Giyim Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Kot pantolon veya diğer kot kıyafetleri giymeyin.
  • Dizin üzerinde kısa elbise ve mini eteklerden kaçının.
  • Derin göğüs dekoltelerinden uzak durun.
  • Kauçuk tabanlı ayakkabıları giymeyin.
Daha fazla öğe...•BE

Mezuniyette siyah giyilir mi?

Bir de beyaz, krem gibi açık tonlar pembe elbisenizle mezuniyet balonuz için mükemmel olabilir. Küçük siyah elbiseden vazgeçmem deyip mezuniyetinizde siyah tercih ettiniz diyelim. Böyle özel gecelerde pek çok kişi siyah tercih ettiği için ayakkabı ve çantanıza çok iş düşüyor.

Kep atma töreni nereden gelir?

Mezuniyet törenlerindeki kep fırlatma geleneğinin ilk kez Endülüs İslam Medeniyeti döneminde Kurtuba Üniversitesi'nde gerçekleştirildiği ortaya çıktı

Mezuniyet töreninde neden cübbe giyilir?

Bugün üniversite mezunlarının mezuniyet sırasında giydiği cübbe ve kep o dönemde "Üniversite'den mezun olup hocalık hakkını elde etmek" manasına gelirken, Kurtuba Üniversitesi öğrencilerinin bu durumu ilan etmek için giydiği kep ve cübbenin daha sonra batı üniversitelerinde de kullanılmaya başlayan bir kıyafet türü ...

Kep yıkanır mı?

Mezuniyet cübbe kep için en iyi muhafaza giyildikten sonra ılık suda yıkanarak ütülenip muhafaza edilmesidir. Ancak mezuniyet kepi kesinlikle yıkanmamalıdır.

Cübbe makinede yıkanır mı?

Çamaşır makinesinde ve elde yıkanabilir ve tercihen kolaylıkla ütülenebilir.