Kıbrısa kimlikle giriliyor mu?

İçindekiler:

  1. Kıbrısa kimlikle giriliyor mu?
  2. Lefkoşa'ya kimlikle gidilir mi?
  3. Sadece kimlikle hangi ülkelere gidilir?
  4. Kıbrısta pasaportsuz ne kadar kalınır?
  5. Lefkoşa'ya pasaport gerekiyor mu?
  6. TC vatandaşı Kıbrısta çalışabilir mi?
  7. Kıbrıs çalışmak için hangi pasaport gerekli?

Kıbrısa kimlikle giriliyor mu?

KKTC'ye gidişlerde 30 Haziran itibarıyla eski tip kimlik kartıyla giriş yapılamayacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Havalimanı Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gidecek olan Türk vatandaşlarının 30 Haziran'a kadar yeni tip kimlik kartını temin etmeleri gerekiyor.

Lefkoşa'ya kimlikle gidilir mi?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne eski tip nüfus cüzdanı ya da yeni tip kimlik kartı ile kolayca giriş yapılabiliyor. Yani Lefkoşa'ya gitmek istiyorsanız ve henüz nüfus cüzdanınızı yenilemediyseniz yenileme tarihini biraz daha ertelemenizde bir mahsur yok.

Sadece kimlikle hangi ülkelere gidilir?

Türk Vatandaşlarının Kimlikle Seyahat Edebileceği Ülkeler
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Girne, KKTC. ...
  • Gürcistan 🇬🇪 Batum, Gürcistan. ...
  • 3. Ukrayna 🇺🇦 Kiev, Ukrayna. ...
  • Moldova 🇲🇩 Doğu Avrupa'da Ukrayna ve Romanya arasında yer alan Moldova ile kimlikle seyahat dönemi 'da başladı. ...
  • Azerbaycan 🇦🇿

Kıbrısta pasaportsuz ne kadar kalınır?

Kıbrıs (KKTC) Kıbrıs'a yalnızca kimlik ile seyahat edenler, burada en fazla 30 gün konaklama hakkına sahip olabilmektedir. Daha fazla konaklama yapabilmek için pasaport kullanmak gerekir. Pasaportlu seyahatlerde ise yine vize gerekmeden 90 gün konaklama hakkına sahip olunabilmektedir.

Lefkoşa'ya pasaport gerekiyor mu?

KKTC, Türk vatandaşlarının pasaport ve vize gerekmeden, kimlikle seyahat edebileceği noktalar arasındadır. Kıbrıs'a yalnızca kimlik ile seyahat edenler, burada en fazla 30 gün konaklama hakkına sahip olabilmektedir. Daha fazla konaklama yapabilmek için pasaport kullanmak gerekir.

TC vatandaşı Kıbrısta çalışabilir mi?

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışma izni verilen Türk vatandaşları Kuzey Kıbrıs'ta istedikleri sektörde çalışabilme hakkına sahip olurlar. Ancak bu çalışma izni 6 ay ile 12 ay arasında değişir.

Kıbrıs çalışmak için hangi pasaport gerekli?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne seyahat ederken pasaport zorunluluğu yoktur. Sadece TC kimlik belgenizi yanınızda bulundurmanız yeterlidir. TC kimlik belgeniz olmadığı durumlarda pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabileceğinizi hatırlatalım. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.