SRC 4 Hangi Ehliyet kullanır?

İçindekiler:

  1. SRC 4 Hangi Ehliyet kullanır?
  2. SRC4 SRC2 yerine geçer mi?
  3. SRC siz hangi araçları kullanır?
  4. SRC 4 neyi surer?
  5. SRC 4 nasıl alırım?
  6. Yeni ehliyet src yerine geçer mi?
  7. SRC 4 nerelerde geçerli?

SRC 4 Hangi Ehliyet kullanır?

Sınavsız SRC almak isteyen sürücülerin 'ten önce ehliyet almış olmaları gerekmektedir. Bu tarihten önce B sınıfı ehliyet alanlar SRC 2 ve SRC 4, C ve D sınıfı ehliyet alanlar ise SRC 2, SRC 3 ve SRC 4 belgelerini alabilirler.

SRC4 SRC2 yerine geçer mi?

Src 2 Belgesi: Yurt içinde yolcu taşımacılığı yapan firmaların şoförlerinin almaları gereken bir belge türüdür. ... SRC1 ve SRC 2 belgeleri için geçerli olan durum, SRC3 ve SRC4 belgeleri içinde geçerlidir. Yani SRC3 belgesine sahip olan bir sürücü aynı zamanda SRC4 belgesini almasına gerek yoktur.

SRC siz hangi araçları kullanır?

SRC belgesi almakla yükümlü şoförler; kamyon, kamyonet, minibüs, otobüs, panelvan ve çekici gibi araçları kullanırlar. 63 yaşından gün alanlar SRC belgesi alamaz, yani ticari araç kullanamazlar.

SRC 4 neyi surer?

Src 4 belgesi karayolu ile insan taşımacılığı dışında yapılacak olan her türlü yük ve eşya taşımacılığı yapan kişilerin alması gereken mesleki bir belgedir. Bu belge Karayolu Taşıma Kanunun hükümlerine göre alınması gerekmektedir.

SRC 4 nasıl alırım?

SRC4 Nasıl Alınır? Ehliyetlerini 2003 yılından sonra alanlar, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yetkilendirdiği kurumlardan eğitim almaları ve yine T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak sınavda başarılı olmaları gerekmektedir.

Yeni ehliyet src yerine geçer mi?

Pazartesi gelecek yeni düzenleme ile birlikte Ehliyet Belgesi bilgileriniz yeni kimliklerinize entegre oluyor. Önceden SRC Belgesi alan kişilerin SRC Kartı kaldırılmıştı ve E-Devlet üzerinden bakılıyordu. Aynı düzenleme Psikoteknik Belgesine ve şimdide Ehliyet Belgesine geliyor.

SRC 4 nerelerde geçerli?

Yurtiçi eşya, kargo ve yük taşıyan sürücüler, Kamyonet, Pikap, Panelvan, Kamyon, Çekici ve TIR kullanan sürücüler, vb. araçları kullanan sürücüler, Kısacası Eşya ve yük taşımak için imal edilmiş bir ticari aracı kullanan sürücülerin Src 4 Belgesine sahip olmaları zorunludur.