Platon Kimdir Kısaca felsefe?

İçindekiler:

  1. Platon Kimdir Kısaca felsefe?
  2. Platon'un felsefesi nedir?
  3. Aristoteles kimdir kısaca bilgi?
  4. Platon kimdir ne yapmıştır?
  5. Platon'un öğrencisi kim?
  6. Platon hangi akımın temsilcisi?
  7. Platon Türk mü?
  8. Platon ve Sokrates aynı kişi mi?
  9. İdealar kuramının kurucusu olan filozof kimdir?
  10. Platon hangi felsefi akım?

Platon Kimdir Kısaca felsefe?

Platon veya Eflatun Antik Yunan filozofu ve bilgesi. Platon felsefe tarihinin ilk sistemli filozoflarından olup bilimden sanata, matematiğe kadar pek çok konu hakkında düşünceleri olan önemli bir filozoftur. Platon(Eflatun) Platon Arapçada P harfinin olmamasından dolayı Arap dünyasında Eflatun olarak anılmaktadır.

Platon'un felsefesi nedir?

Ahlak, Erdem ve Politika. Platon, siyasetin tüm doğruların var olmasında yararlanılacak ilk kaynak olduğunu düşündüğü için siyaseti yapan kişilerinde erdemli kişiler olması gerektiği tezini savunur. İşte bu yüzden bir hakikat üzerinde durur. Tabi olarak Yunan yarımadasında onun gibi düşünmeyenler de mevcuttur.

Aristoteles kimdir kısaca bilgi?

Platon ile fikir tarihinin içinde en önemli filozoflarından bir tanesi olan Aristo, fizik, mantık, biyoloji, zooloji, metafizik, astronomi, etik, ruh, psikoloji, estetik, dilbilim, ekonomi, retorik ve siyaset gibi çeşitli disiplinde ve çoğunda da o disiplinin kurucusu olarak eserler vermiştir.

Platon kimdir ne yapmıştır?

Platon Antik Çağ Yunan felsefesindeki filozoflardandır ve Sokrates'in öğrencisi olarak bilinir. Kendisi de Aristoteles'in hocalığını yapmıştır. Eflatun olarak da bilinen Platon batı dünyasının düşünce tarzını oluşturan ilk filozof kabul edilir. Batıdaki ilk yüksek öğrenim kurumu olan Atina Akademisini kurmuştur.

Platon'un öğrencisi kim?

Geniş omuzları ve atletik yapısı yüzünden, Yunanca Platon (geniş göğüslü) lakabı ile anıldı ve tanındı. Yirmi yaşından itibaren ölümüne kadar yanından ayrılmadığı Sokrates'in öğrencisi ve Aristoteles'in hocası olmuştur. Atina'da Akademi'nin kurucusudur. Eflatun'un felsefi görüşlerinin üzerinde hala tartışılmaktadır.

Platon hangi akımın temsilcisi?

Rasyonalizm akımının en önemli temsilcileri, Sokrates, Platon, Aristoteles, Farabi, Descartes ve Hegel'dir.

Platon Türk mü?

M.Ö. 427 - ö. M.Ö. 347) çok önemli bir Antik Yunan filozofu. ... Geniş omuzları ve atletik yapısı yüzünden, Yunanca Platon (geniş göğüslü) lakabı ile anıldı ve tanındı.

Platon ve Sokrates aynı kişi mi?

Sokrates, M.Ö. 469-399 yılları arasında Atina'da yaşamış bir filozof. Platon, Sokrates'in öğrencisi, Aristo'da Platon'un öğrencisidir.

İdealar kuramının kurucusu olan filozof kimdir?

İdealar Kuramı, felsefede önemli bir prensip olarak Platon tarafından ortaya atılmış ve episteme anlayışından doğmuştur. Gerçek bilginin temelinin ancak idealar dünyâsında bulunabileceği temeline dayanır.

Platon hangi felsefi akım?

Platon
Platon veya Eflatun
ÇağıAntik Çağ
OkuluFelsefe
İlgi alanlarıMetafizik, bilim, sanat, edebiyat, epistemoloji, adalet, erdem, ahlak, politika, aşk, eğitim, estetik,
Etkilendikleri[göster][göster]
5 satır daha