Kekin çatlaması iyi mi?

İçindekiler:

  1. Kekin çatlaması iyi mi?
  2. Kek çok pişerse ne olur?
  3. Kekin kalın kabuklu ve çatlak olmasının temel nedeni nedir?
  4. Fırında kek neden pişmiyor?
  5. Keke çok un koyarsak ne olur?
  6. Sufle neden çatlar?
  7. Kekin içi niye hamur kalıyor?
  8. Kek kalıptan sıcak mı çıkar soğuk mu?

Kekin çatlaması iyi mi?

Bu durumun oluşması fırın ısısının fazla geldiğinin veya kek hamurunun fazla sıvı olduğunun göstergesidir. ... Kısacası kek kalıbında pişen iyi bir kek çatlar, çatlamıyorsa bir problem var demektir. Eğer kekinizin bir tarafı çatlıyor, diğer tarafı çatlamıyorsa fırınınız eşit şekilde ısıtmıyor demektir.

Kek çok pişerse ne olur?

Eğer fırınınızın bir kısmı fazla pişiriyorsa, 20 dakika sonra bir kere kalıbınızı çevirebilirsiniz. Kek fazla pişerse kuru olur. ... Keki fırından çıkarttıktan sonra soğutma teline almak önemlidir.

Kekin kalın kabuklu ve çatlak olmasının temel nedeni nedir?

Çünkü tepside ya da borcamdaki keklerin her yerinin pişme süresi hemen hemen aynı diyebiliriz. Üzerinin çatlamasının sebebi sıvı miktarının az kaçmış olması ya da ısının çok fazla olmuş olmasıdır.

Fırında kek neden pişmiyor?

Kekin içerisinde çok fazla sıvı malzeme kullanırsanız, kek harcı cıvıklaşır ve pişirme esnasında iç kısım çiğ kalabilir. Bu yüzden tarif ölçülerinden fazla sıvı eklemesi yaptıysanız, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Bir diğer neden ise, gereğinden fazla kabartma tozu kullanmaktır.

Keke çok un koyarsak ne olur?

Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır. Un miktarı az olursa kekiniz çöker, fazla olursa sert ve kuru olur.

Sufle neden çatlar?

Çünkü tepside ya da borcamdaki keklerin her yerinin pişme süresi hemen hemen aynı diyebiliriz. Üzerinin çatlamasının sebebi sıvı miktarının az kaçmış olması ya da ısının çok fazla olmuş olmasıdır.

Kekin içi niye hamur kalıyor?

Kekin hamur kıvamında kalmasının ilk nedeni, tarif ölçüleri doğru uygulamaktır. Bu yüzden tarif ölçülerinden fazla sıvı eklemesi yaptıysanız, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek dengeleyebilirsiniz. ... Bir diğer neden ise, gereğinden fazla kabartma tozu kullanmaktır.

Kek kalıptan sıcak mı çıkar soğuk mu?

Ama yine de biz küçük bir liste yapalım sizler için… Keki fırından çıkarttıktan sonra hemen kalıptan da çıkarmaya çalışmayın. Sakinleşin ve kalıbı 10 dakika oda sıcaklığında soğuması için bekletin.