Muhteşem yüzyıl ibrahim paşa yı kim oynuyor?

İçindekiler:

  1. Muhteşem yüzyıl ibrahim paşa yı kim oynuyor?
  2. Muhteşem Yüzyıl Kanuninin gençliğini kim oynuyor?
  3. Muhteşem Yüzyıl Mustafa Paşa kim?
  4. Hürrem sultan İbrahim Paşa yı neden öldürdü?
  5. Şehzade Mustafa neden isyan etti?
  6. Şehzade Mustafa ölmeseydi ne olurdu?

Muhteşem yüzyıl ibrahim paşa yı kim oynuyor?

Okan Yalabık, 1978 doğumludur. Kameralar Karşısına ilk kez Yılan Hikayesi dizisi ile geçen ve Muhteşem Yüzyıl dizisinde canlandırdığı Pargalı İbrahim Paşa karakteri ile büyük beğeni kazanan Okan Yalabık hakkında merak edilenler haberimizde...

Muhteşem Yüzyıl Kanuninin gençliğini kim oynuyor?

Muhteşem Yüzyıl / Sultan Süleyman Kanuni Sultan Süleyman rolünü başarıyla üstlenen Halit Ergenç'in gençlik dönemi için Erol Ayvaz'ı izledik.

Muhteşem Yüzyıl Mustafa Paşa kim?

Mustafa Paşa (Murat Şahan) — Kanuni Sultan Süleyman'ın kubbe vezirlerinden biri.

Hürrem sultan İbrahim Paşa yı neden öldürdü?

Pek çok tarihçi, yabancı elçilerin İbrahim Paşa'yla görüşmelerine ilişkin hazırladıkları raporlarından yola çıkarak onun iktidar hırsıyla pek çok kararı kendi başına buyruk verdiği savında bulunmaktadır. Bu nedenle, 1536 yılında gücünden kaygılanan Kanuni Sultan Süleyman'ın emri ile öldürüldüğü iddia edilmektedir.

Şehzade Mustafa neden isyan etti?

Babasına karşı isyan etmekten dolayı yargılanmıştır; Nahcıvan Seferi'ne giden Osmanlı ordusunun Konya'da konakladığı sırada, padişahın otağında boğdurulmuştur.

Şehzade Mustafa ölmeseydi ne olurdu?

Prof. Şehzade Mustafa ölmeseydi, devlet içerisinde karışıklık çıkabilirdi. Kanuni bunu düşünerek oğlunu boğduruyor. Kanuni devlet hayatında devletin dirliğini tehlikeye düşürecek olaylara ve taht kavgalarına hiçbir zaman izin vermedi. ... Çünkü babası kendisine temiz bir devlet bırakmıştı.