Lastik üzerindeki rakamlar ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Lastik üzerindeki rakamlar ne anlama gelir?
  2. Lastik de C ne demek?
  3. 195 lastiğin neresi?
  4. Lastikte t ne anlama gelir?
  5. Fren mesafesi C ne demek?
  6. 195 55 16 ne demek?
  7. Yakıt verimi C ne demek?
  8. Lastikte C sınıfı ne demek?
  9. Islak yol tutuşu C ne demek?
  10. Islak zemin sürüş hakimiyeti C ne demek?

Lastik üzerindeki rakamlar ne anlama gelir?

Hız sınıfı Hız sınıfı, doğru şekilde şişirildiğinde ve yük altında kullanıldığında lastiğin ulaşabileceği maksimum hızdır. ... Örneğin, hız sınıfı V olan bir lastik saatte maksimum 240 km hıza ulaşabilir. Yeni lastik satın alırken hız sınıfının aracınızın hız kabiliyetleriyle uyumlu olduğundan emin olun.

Lastik de C ne demek?

İlk sıradaki gösterim binek / oto grubuna aittir. Hafif ticari araç lastikleri için ise ölçünün sonunda C harfi bulunmaktadır. Bu işaret CP olursa, karavan / kamp tipi uzun süre bekleme sonrası yıl içinde kısa süreli kullanımlarda olan yanakları takviyelendirilmiş lastikleri gösterir.

195 lastiğin neresi?

Lastik ebatları Örneğimizde, ilk iki sayı slash işaretiyle ayrılmıştır. Bu sayı 195 milimetre genişlik demektir ve yükseklik ise yüzde 60 oranındadır.

Lastikte t ne anlama gelir?

20: Lastik iç çapı, jant ölçüsüdür (Kullanılan ölçü birimi inçtir.). 92: Lastik üzerindeki yük endeksidir. T: Lastiğin hız sınıfıdır.

Fren mesafesi C ne demek?

2-) Islak tutunma (Fren Mesafesi) : Islak zeminde mükemmel tutunma, yağışlı havalarda araç kullanırken daha kısa fren mesafesi anlamına gelir. Örneğin standart bir C sınıfı sedan otomobilde C sınıfı bir lastik B sınıfı lastiğe göre 2.6 metre daha uzun mesafede durur.

195 55 16 ne demek?

55: Taban genişliğine göre % yüzde olarak yanak yüksekliğini ifade eder. Örneğimize göre yanak yüksekliği taban genişliğinin %55'i anlamına gelir. R16: İnç olarak jant çapını ifade eder.

Yakıt verimi C ne demek?

Nokian binek araçların B yakıt verimliliği etiket değerine sahip lastikler ile kullanıldığında C etiket değerine sahip lastiklere oranla 100 km için 0,1 litre daha az yakıt tükettiğini belirtiyor. Firma, A ve G değerlerine sahip lastikler için ise bu farkın 100 km'de 0,6 litreye çıktığını ifade ediyor.

Lastikte C sınıfı ne demek?

Islak zeminde mükemmel tutunma, yağışlı havalarda araç kullanırken daha kısa fren mesafesi anlamına gelir. Örneğin standart bir C sınıfı sedan otomobilde C sınıfı bir lastik B sınıfı lastiğe göre 2.6 metre daha uzun mesafede durur. Bu oran A sınıfı ile G sınıfı arasında 18 metreye kadar çıkmaktadır.

Islak yol tutuşu C ne demek?

Islak zeminde yol tutuş derecesi "Islak zeminde yol tutuş", lastiğin ıslak zemin koşullarında yola tutunma yeteneğidir. AB derecelendirmesi, ıslak zeminde yol tutuş ile yalnızca lastiğin ıslak zeminde frenleme performansına odaklanır. Performans, A sınıfı ile E sınıfı arasında derecelendirilir.

Islak zemin sürüş hakimiyeti C ne demek?

Islak zeminde sürüş hakimiyeti yüksek lastikler, kaygan yollarda daha kısa fren mesafesine ve yağmurda güvenli sürüş için elzem olan suda kızaklama direncine sahip oluyor. Lastik AB etiketi üzerinde yer alan ıslak yolda tutuş özelliği A, B, C, D, E, F ve G sınıfları ile temsil ediliyor.