Resmi yazı ilgi nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Resmi yazı ilgi nasıl yazılır?
  2. Resmi bir yazı yazılırken ne gibi biçimsel özelliklere dikkat edilir?
  3. Resmi Yazışma Kuralları Ek nasıl yazılır?
  4. Resmi yazı türleri nelerdir?
  5. Rapor resmi yazı mıdır?
  6. Resmi yazışmalarda tarih nasıl yazılır?
  7. Yazışmalarda ek nedir?
  8. Rapor yazışma türü müdür?

Resmi yazı ilgi nasıl yazılır?

İlgi:” yan başlığı, gönderilen makam bölümünün iki aralık altına ve yazı alanının soluna küçük harflerle yazılır. İlgide yer alan bilgiler bir satırı geçerse, “İlgi” kelimesinin altı boş bırakılarak ikinci satıra yazılır.

Resmi bir yazı yazılırken ne gibi biçimsel özelliklere dikkat edilir?

Resmi Yazışmalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler Gereken durumlarda iletilen yazı kağıda dökülerek çıkartılır. Yazılarda Times New Roman (12 punto) veya Arial (11 punto) yazı tipi geçerlidir. Yazı için sayfanın her alanından 2,5 cm boşluk bırakmaya dikkat edilmelidir. Sayı ve tarih mutlaka aynı hizada yazılmalıdır.

Resmi Yazışma Kuralları Ek nasıl yazılır?

MADDE 18- (1) Belgede ek olması hâlinde “Ek:” başlığı imza bölümünden sonra uygun satır boşluğu bırakılarak ve yazı alanının solundan başlanarak yazılır. Olur belgelerinde ise “Ek:” başlığı oluru alınan makamın imza bölümünden sonra uygun satır boşluğu bırakılarak ve yazı alanının solundan başlanarak yazılır.

Resmi yazı türleri nelerdir?

Resmi Yazışmalar:
  • Resmi Yazı
  • Öz Geçmiş
  • Rapor (sağlık raporu, bilirkişi raporu)
  • Tutanak.
  • Karar.
  • Dilekçe.

Rapor resmi yazı mıdır?

Rapor; yazılı olur, ancak "sözlü" olarak da bir makama, kurula sunulabilir. Raporun bir makama yazılı olarak sunulması, "dilekçe" yazmak biçiminde olmalıdır. ... Yazılı anlatım türleri içinde rapor, çok değişik konularda kaleme alınan bir yazı türüdür.

Resmi yazışmalarda tarih nasıl yazılır?

(3) Tarih; gün, ay ve yıl olarak rakamla yazılır. Ay ve gün iki haneli, yıl ise dört haneli olarak düzenlenir (Örnek: 01.09.2014, 14). Ay adları, harfle de yazılabilir. Bu durumda gün, ay ve yıl araşma herhangi bir işaret konulmaz (Örnek: , ).

Yazışmalarda ek nedir?

Belgenin sadece bir eki olması durumunda “Ek:” başlığının sağında eki belirtecek ibareye yer verilir. Belgede birden fazla ek varsa “Ek:" başlığının altında ekler numaralandırılır ve ekleri belirtecek ibarelere yer verilir. Eklerin sayfa sayısı parantez içinde belirtilir (Örnek 11).

Rapor yazışma türü müdür?

- Rapor: Bir olay ya da bir konu hakkında yapılmakta olan araştırma sonuçlarının yazılmış olduğu metin türüne rapor adı verilmektedir. ... İfade edilen tüm resmi yazı türleri için kullanılan ve her türe özgü olan bir yazılış kuralı vardır.