Pandemi dönemi ücretsiz izinler kıdem tazminatına dahil edilir mi?

İçindekiler:

  1. Pandemi dönemi ücretsiz izinler kıdem tazminatına dahil edilir mi?
  2. Kısa çalışma ödeneği dönemi kıdem tazminatını etkiler mi?
  3. Ücretsiz izinde geçen süresi yıllık izni etkiler mi?
  4. Ücretsiz izinden dönen personelin yıllık izin kullanabilir mi?
  5. Rapor almak kıdem tazminatını etkiler mi?
  6. Kçö günleri kıdem tazminatını etkiler mi?
  7. Ücretsiz izin görev süresinden sayılır mı?
  8. Rapor bitiminde göreve başlamadan izin alınır mi?
  9. Rapor kıdem süresinden sayılır mı?
  10. İşten kendi çıkan yıllık izin parası alabilir mi?

Pandemi dönemi ücretsiz izinler kıdem tazminatına dahil edilir mi?

Yargıtay yerleşmiş içtihatları da bu yöndedir. Dolayısı ile ücretsiz izinli olunun süreler kıdem süresine eklenmediğinden, kıdem tazminatı hesabında bu sürelerin dikkate alınması mümkün değildir.

Kısa çalışma ödeneği dönemi kıdem tazminatını etkiler mi?

Kısa çalışma süresinde olduğu gibi nakdi ücret desteğinde geçen sürelerin de kıdem süresinden sayılması konusunda mevzuatta herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. ... Birinci görüş, nakdi ücret desteği kapsamında geçen sürelerin kıdem tazminatı hesabına dahil edilmemesi yönündedir.

Ücretsiz izinde geçen süresi yıllık izni etkiler mi?

İşçinin iradesi dışında işverence ücretsiz izne çıkartılmış olan işçilerin ücretsiz izinde geçen sürelerinin yıllık ücretli izin hesabında dikkate alınması gerekir.

Ücretsiz izinden dönen personelin yıllık izin kullanabilir mi?

Bu temel yaklaşıma göre, bir takvim yılı (1 Ocak-31 Aralık) süresince aylıksız izinli olan memur, söz konusu yıl için yıllık izne hak kazanamamaktadır. Memurun hizmet süresi bir yıldan fazla ise aylıksız izin sonrası göreve başladığı tarihte göreve başladığı yıl için yıllık izne hak kazanmaktadır.

Rapor almak kıdem tazminatını etkiler mi?

Rapor alan çalışanı bu durumda kıdem tazminatı, işten çıkarma başta olmak üzere birçok başlık devreye giriyor. İhbar süresini 6 hafta aştığı gerekçesiyle bir işçinin iş akdinin bildirimsiz feshedilebilmesi için raporun aralıksız olması gerekirken, bildirimsiz fesihte işveren ihbar tazminatı ödemez.

Kçö günleri kıdem tazminatını etkiler mi?

– Kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) alınan sürenin, kıdem tazminatına esas sürenin hesabında dikkate alınıp alınmayacağı hususunda İş Kanununda açıklık bulunmuyor. Ancak yargı kararlarına göre, kısa çalışma ödeneği aldığınız dönemin kıdem tazminatınızın hesabında kıdem (çalışma) sürenize dahil edilmesi gerekiyor.

Ücretsiz izin görev süresinden sayılır mı?

Ücretsiz izin süresinde, emeklilik için gerekli olan ve uzun vadeli sigorta kolları olarak tanımlanan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortasına prim ödenmediğinden, ücretsiz izin süreleriniz emekliliğiniz için gereken 25 yıllık fiili hizmet süresine sayılmaz. 25 yıllık fiili hizmet süresi hesabına fiilen uzun vadeli ...

Rapor bitiminde göreve başlamadan izin alınır mi?

Rapor sonundaişe başlamadan yıllık izin kullanabilir miyim? 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 103 üncü maddesi: ... "Yıllık iznini kullanmakta iken hastalık raporu verilen memurun hastalık izin süresinin, yıllık izninin bittiği tarihten önce sona ermesi halinde, memur kalan yıllık iznini kullanmaya devam eder."

Rapor kıdem süresinden sayılır mı?

İşçinin işyerinde çalıştığı sırada almış olduğu istirahat raporlarının kıdem süresine eklenmesi gerekir. İşçinin çalıştığı sırada bir defada ihbar önelini altı hafta aşan istirahat raporu süresinin kıdem tazminatı hesabında dikkate alınamayacağı, kararlılık kazanmış Yargıtay uygulamasıdır.

İşten kendi çıkan yıllık izin parası alabilir mi?

Yani işveren işçinin iş akdini haklı nedenlerle feshetmiş olsa bile işçi kullanmadığı ve hak kazandığı yıllık izinlerin ücretine de hak kazanacaktır bunun önünde hiçbir engel bulunmamaktadır. İşçinin yıllık izin ücreti sözleşmenin feshi ile muaccel hale gelecektir.