Doğum yapan öğretmen nöbet tutar mı?

İçindekiler:

  1. Doğum yapan öğretmen nöbet tutar mı?
  2. Öğretmenler doğumdan sonra ne zaman nöbet tutar?
  3. Süt izni kullanan anne nöbet tutabilir mi?
  4. Doğum yapan öğretmene nöbet görevi ne zaman verilir?
  5. Süt izni olan memur nöbet tutar mi?
  6. Gebe hemşire 24 saat nöbet tutabilir mi?
  7. Süt izni olan işçi nöbet tutar mı?
  8. MEB kimler nöbet tutamaz?

Doğum yapan öğretmen nöbet tutar mı?

(7) Hamile öğretmenlere, doğuma üç ay kala ve doğumdan itibaren bir yıl süre ile nöbet görevi verilmez. ( 8) Nöbet görevi, ilk ders başlamadan 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra sona erer.

Öğretmenler doğumdan sonra ne zaman nöbet tutar?

(7) Hamile öğretmenlere, hamileliğin yirmi dördüncü haftasından başlayarak doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden bir yıllık sürenin sonuna kadar nöbet görevi verilmez.”

Süt izni kullanan anne nöbet tutabilir mi?

Devlet memurunun yasal hakkı olan süt iznini kullanması nöbet yazılması sebebiyle engellenemez. ... 1-Süt izninin kullanılması ayrıntılı olarak düzenlenmiş olup, süt izni analık izninin bitiminden itibaren başlayacaktır. 2-Nöbet hizmetinin yazılmaması husus ise doğum tarihini takip eden bir yıl olarak düzenlenmiştir.

Doğum yapan öğretmene nöbet görevi ne zaman verilir?

(7) Hamile öğretmenlere, hamileliğin yirmi dördüncü haftasından başlayarak doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden bir yıllık sürenin sonuna kadar nöbet görevi verilmez.”

Süt izni olan memur nöbet tutar mi?

Süt izni çalışma süresi içerisinde kadın memurun tercihine göre kullanabiliyor. Mevzuata göre kadın memura doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemiyor. Bunun dışında vardiya uygulamasına engel bir düzenleme gözükmüyor.

Gebe hemşire 24 saat nöbet tutabilir mi?

Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından önce ve her hâlde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.” denilmektedir.

Süt izni olan işçi nöbet tutar mı?

657 sayılı Kanunun 101 inci maddesinin son fıkrası uyarınca doğumdan sonra 1 yıl süre ile bayan memura gece vardiyası ve gece nöbeti yazılmamaktadır. ... Süt izni kullanma döneminde gündüz nöbet ve vardiyası verilen memurların süt izni kullanmalarının mümkün olduğu değerlendirilmektedir.

MEB kimler nöbet tutamaz?

"g) Öğretmenlerden; engelli olanlar, engelli çocuğu bulunanlar ve bakmakla yükümlü olduğu engelli birey bulunanlara nöbet görevi verilmez.