Siirt Tillo hangi Evliyaları?

İçindekiler:

  1. Siirt Tillo hangi Evliyaları?
  2. Siirt'te hangi peygamber var?
  3. Hazreti Fakirullah kimdir?
  4. Tillo ismi nereden gelir?
  5. Evliyalar Diyarı neresi?
  6. Siirt'te hangi ziyaretler var?

Siirt Tillo hangi Evliyaları?

1655-1734 yılları arasında yaşamış çok değerli bir müderris olan İsmail Fakirullah Hazretlerinin; onun öğrencisi olan İsmail Hakkı Hazretlerinin (1703-1780) ve torunu olan Sultan Memduh Hazretlerinin (1761-1847) türbeleri Siirt'tedir ve her yıl on binlerce kişi tarafından ziyaret edilir.

Siirt'te hangi peygamber var?

Baykan İlçesi'nin en önemli özelliği, büyük zatlardan olan Hz. Veysel Karani'nin türbesinin İlçe'nin 8 Km. güneybatısında bulunan Ziyaret Beldesi'nde bulunmasıdır.

Hazreti Fakirullah kimdir?

() tarihinde Siirt'in Tillo köyünde (Aydınlar ilçesi) doğdu. Asıl adı İsmâil'dir. Hayatı hakkındaki bilgiler Erzurumlu İbrâhim Hakkı'nın Mârifetnâme'sine dayanmaktadır. ... Babası vefat edince de Tillo'daki caminin imam ve hatibi oldu.

Tillo ismi nereden gelir?

Tillo İlçesi 3647 sayılı kanunla tarihinde ilçe olmuştur. Tillo'nun Süryanice manası “Yüksek Ruhlar” 'dır. 1514'te Yavuz Sultan Selim'in Çaldıran Seferi sonunda Osmanlı egemenliğine geçen İlçe, Cumhuriyet'in ilk yıllarından itibaren Siirt İli'ne bağlı bir bucaktı.

Evliyalar Diyarı neresi?

Evliya diyarı Siirt, Güneydoğunun farklı yüzü -Başta Veysel Karani ve İbrahim Hakkı hazretleri olmak üzere çok sayıda evliya türbesinin bulunduğu Siirt, inanç turizminin en gözde şehirlerinden biri -Üç dil.

Siirt'te hangi ziyaretler var?

Siirt'in en ünlüleri; Siirt denince ilk akla gelen nokta şüphesiz Ulu Camii'dir. Bunun dışında şehirde evliyalara ve erenlere ait birçok türbe de bulunmaktadır....Türbeler
  • 3. Veysel Karani Türbesi. ...
  • Şeyhul Hazin Hazretleri Türbesi. ...
  • Şeyh Muhammed Kazım Türbesi. ...
  • İbrahim Hakkı Hazretleri Türbesi. ...
  • 7. Sultan Memduh Türbesi.
BE