Burun aspiratörü ucu nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Burun aspiratörü ucu nasıl temizlenir?
  2. Otribebe burun aspiratörü nasıl kullanılır?
  3. Silikonlu burun aspiratörü nasıl kullanılır?
  4. Deniz suyu bebeklerde kullanılır mı?

Burun aspiratörü ucu nasıl temizlenir?

- Burun aspiratörü ilk kez kullanılacak ise kullanmadan önce ürünün sabun ve sıcak su ile yıkanarak temizlenmesi gerekmektedir. Ayrıca, her kullanımdan sonra da burun aspiratörünün sterilizasyonu sağlanmalıdır. - Bu işlem gün içerisinde, bebeğin burnunun tıkanma sıklığına göre yeniden tekrarlanabilir.

Otribebe burun aspiratörü nasıl kullanılır?

Aspiratörü kullanarak bebeğinizin burnunu nazikçe temizleyin. Aspiratörün üzerine yumuşak uçlu ağzı takın ve burun kanalını nazikçe temizlemesi için bebeğin burnunun içine yerleştirin. Aynı işlemi her iki burun kanalına da ayrı ayrı uygulayın.

Silikonlu burun aspiratörü nasıl kullanılır?

Aspiratörün puar (pompa) kısmını sıkarak içindeki havayı boşaltınız ve şeffaf ucu dikkatli bir şekilde bebeğin burnuna yerleştiriniz. Puarı yavaşça serbest bırakınız. Burnunda biriken sıvı emilerek temizlenecektir. Bu işlemi bebeğinizin burnu tamamen temizlenene kadar tekrar ediniz.

Deniz suyu bebeklerde kullanılır mı?

Bebeklerde burun tıkanıklığı için öneriler Serum fizyolojik dediğimiz tuzlu sular veya deniz suyu diye tabir ettiğimiz damlalarla günde 3-5 kez bebeğin burnunun nemlendirilmesi, özellikle bu işlemin emme ve uyku saati öncesi yapılması, bebeğin daha rahat emmesine ve daha huzurla uyumasına yardımcı olacaktır.