Rabeprazol ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Rabeprazol ne için kullanılır?
  2. Raneks ne için?
  3. Panocer ilacı nedir?
  4. Rabiza 20 mg nasıl kullanılır?
  5. Patril 20 mg nedir ne için kullanılır?
  6. Raneks yan etkileri nelerdir?
  7. Panocer ne işe yarar?
  8. Gaviscon nedir ne işe yarar?
  9. Patril 20 mg nasıl kullanılır?
  10. Patril hap ne işe yarar?

Rabeprazol ne için kullanılır?

Aktif duodenal ülser, aktif benign mide ülseri ve semptomatik eroziv ya da ülseratif gastroözofajiyal reflü hastalığında endikedir.

Raneks ne için?

RANEKS aynı zamanda, gastro-özofajiyal reflü hastalığının uzun dönemli tedavisi için (GÖRH idame), orta derecede ile çok şiddetli gastro-özofajiyal reflü hastalığının belirtilerinin giderilmesi için ve mide asidinin sürekli olarak çok miktarlarda bulunduğu bir hastalık tablosu olan Zollinger-Ellison Sendromu'nda da ...

Panocer ilacı nedir?

PANOCER'in etkin maddesi olan pantoprazol, proton pompası inhibitörü” olarak isimlendirilen bir ilaç grubuna dahildir. Etkisini midenizde üretilen asit miktarını azaltarak gösterir. PANOCER, kutuda 14 ve 28 tabletlik blisterler içinde piyasaya sunulmaktadır.

Rabiza 20 mg nasıl kullanılır?

Mide ülseri (peptik ülser) için olağan doz 6 hafta süreyle günde 1 kez, sabahları aç karnına, bir adet RABİZA 20 mg tablettir. Durumunuzda düzelme olmazsa, doktorunuz bir 6 hafta daha RABİZA almanızı söyleyebilir.

Patril 20 mg nedir ne için kullanılır?

Aktif Duodenal Ülser ve Aktif Benign Gastrik Ülser: Hem aktif duodenal ülser, hem de aktif benign gastrik ülserde önerilen oral doz, günde bir kez sabahları alınmak üzere 20 mg'dır. benign gastrik ülseri olan hastaların çoğu altı haftada iyileşirler.

Raneks yan etkileri nelerdir?

Kolaylıkla morarma ya da kanama, Derinin şiddetli su toplaması ya da ağrı, ağızda veya boğazda ülserler. Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin RANEKS'e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Panocer ne işe yarar?

Gastrik ülser tedavisinde Günde 1 tablet PANOCER alınır. Bilhassa, diğer tedavilere yanıt alınamaması gibi özel vakalarda doz iki katına çıkarılabilir (günde 2 adet PANOCER 40 mg). Gastrik ülser tedavisinde genellikle 4 haftalık bir periyod gereklidir.

Gaviscon nedir ne işe yarar?

Gaviscon, etken maddesi sodyum aljinat + bikarbonat olan reflü baskılayıcı bir ilaçtır. Reflüden kaynaklanan mide ekşimesi veya yanması gibi semptomları giderir. Yemeklerden sonra ve hamilelikte yaşanan mide şikâyetlerini azaltır. Asit hazımsızlığını ve ağıza mide sıvısı gelmesini önler.

Patril 20 mg nasıl kullanılır?

Aktif Duodenal Ülser ve Aktif Benign Gastrik Ülser: Hem aktif duodenal ülser, hem de aktif benign gastrik ülserde önerilen oral doz, günde bir kez sabahları alınmak üzere 20 mg'dır. benign gastrik ülseri olan hastaların çoğu altı haftada iyileşirler.

Patril hap ne işe yarar?

PATRİL ayrıca, uygun antibakteriyel terapötik tedavi rejimleriyle kombinasyon halinde, peptik ülser hastalarında Helicobacter pylori eradikasyonu için de endikedir (bkz. Bölüm 4.2).