Ağız kokusuna neden olan parazitler?

İçindekiler:

  1. Ağız kokusuna neden olan parazitler?
  2. Ağız salyası neden kokar?
  3. Azı diş çıkarken ağız kokusu olur mu?
  4. Ağız kokum var ne yapmalıyım?
  5. Diş neden koku yapar?

Ağız kokusuna neden olan parazitler?

Dr. Orhan Özgür, mideye yerleşen "helikobakter pilori" adı verilen bakterinin ağız kokusuna neden olduğunu söyledi. Özgür, yaptığı açıklamada, ağız kokusunun sık rastlanılan önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirtti.

Ağız salyası neden kokar?

Gece boyunca sindirim kanalında biriken gazlar, sabahları oluşan ağız kokusunun sebebidir. Herhangi bir sağlık problemi göstergesi değildir. Ancak dişlerimizi fırçalamadan uyuduğumuzda, ağızdaki yemek artıkları bakteriler tarafından kullanılır. Tükürük akışı azaldığı için bu etki daha fazlalaşır ve kokuya sebep olur.

Azı diş çıkarken ağız kokusu olur mu?

Diş çıkaran bebeklerde ağız kokusu görülebilir. Diş çıkarma sürecine bağlı olarak bebeğinizin ağzında salya ve tükürük artışı, sık sık ellerini ağzına götürmesi, diş etlerinde oluşabilecek kabarma ve şişme; ağız kokusuna sebep olabilir.

Ağız kokum var ne yapmalıyım?

Ağız kokusu varlığında ilk önce ağız ve diş hijyeni alışkanlıkları gözden geçirilmelidir. Yemekten sonra dişler ve dil fırçalanmalı, diş ipi kullanılmalı ve bol su içmek gibi yaşam tarzı değişiklikleri yapılmalıdır. Bu gibi değişiklikler yaptıktan sonra ağız kokusu devam ederse, diş hekiminize başvurulması gerekir.

Diş neden koku yapar?

Diş aralarında, dil üzerinde ve ağız içerisinde kalan yiyecek artıklarının ağız içindeki bakteriler aracılığı ile kötü kokuya sebep olur. Diş çürükleri ve diş eti hastalıkları gibi ağız bakım eksiklikleri de ağız kokusuna neden olur. Karaciğer yetmezliği ve benzeri karaciğer hastalıkları da ağız kokusuna yaratır.