Öğretmenler haftada kaç saat çalışıyor?

İçindekiler:

  1. Öğretmenler haftada kaç saat çalışıyor?
  2. Öğretmen günde en fazla kaç saat derse girer?
  3. Öğretmenler mesai saatleri dışında çalışabilir mi?
  4. Devlet öğretmen haftada kaç saat derse girebilir?
  5. Bir öğrenci Bir günde en fazla kaç saat derse girebilir?
  6. Öğretmene hafta sonu görev verilebilir mi?

Öğretmenler haftada kaç saat çalışıyor?

657 Sayılı Devlet Memurları Kanun'un "Çalışma Saatleri" başlıklı 99. maddesindeki; "Memurların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir. Bu süre Cumartesi ve Pazar günleri tatil olmak üzere düzenlenir.

Öğretmen günde en fazla kaç saat derse girer?

Branş öğretmeni haftada en fazla kaç saat derse girebilir Branş öğretmeninin gireceği ders saati sayısı 30 saattir. öğretmen eksikliğinde 30 üstü saat derse de girebilir ancak öğretmene 20 saatten fazla ek ders verilmez.

Öğretmenler mesai saatleri dışında çalışabilir mi?

Uzman öğretici, usta öğretici, psikolog, psikolojik danışman gibi öğretmenlik yapma niteliği taşıyan diğer memurlar da çalıştıkları kurumdan izin almak şartıyla haftada 10 saati geçmemek üzere mesai saatleri dışında özel eğitim kurumlarında ücretli ders verebilirler.

Devlet öğretmen haftada kaç saat derse girebilir?

Öğretmenler ise haftada toplamda 40 saate kadar ders verebiliyor. Eğer bir branş öğretmeni 30 saat ders veriyor ise 10 saat de ek olarak DYK kurs görevini alabilir.

Bir öğrenci Bir günde en fazla kaç saat derse girebilir?

- Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı eğitim kurumlarında günde en fazla 10 ders saati, diğer ortaöğretim kurumlarında ise günde 8 ders saati eğitim yapılacak.

Öğretmene hafta sonu görev verilebilir mi?

Öğretmenin tam gün nöbet süresi içinde kesintisiz olarak hiç ara vermeden hizmet vermesi beklenemez. ... Yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile mesai günleri saat 17.00'den sonra başlayan saatlerde her türlü eğitim öğretim faaliyetlerinde öğretmenlere nöbet görevi verilmesi yasal ve hukuki değildir.