Maymuncuk nedir nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Maymuncuk nedir nasıl kullanılır?
  2. Maymuncuk anahtarı ne işe yarar?
  3. Her kapıyı açan anahtar nedir?
  4. Bulgar anahtarı nedir?
  5. Kilitli kalan topuz kilit nasıl açılır?

Maymuncuk nedir nasıl kullanılır?

Maymuncuk, genellikle çilingirler tarafından kullanılan ve birçok kapıyı kendi anahtarı olmaksızın orijinal anahtarın kilit içindeki pimleri kaldırma görevini üstlenen bir aparat olarak kullanılır. Eğri ve sivri demirden yapılmıştır. Anahtar deliğindeki çıkıntılara uyum sağlayarak pek çok farklı kilidi açabilirler.

Maymuncuk anahtarı ne işe yarar?

Maymuncuk. Maymuncuk denen özel anahtarlar, anahtar deliğindeki çıkıntılara uyum sağlayarak pek çok farklı kilidi açabilir.

Her kapıyı açan anahtar nedir?

Bump Key adı verilen anahtarlar aslında çilingirler tarafından basit kilitleri açmak için kullanılan en eski yöntemlerden biridir. ... Jos Weyers ve Christian Holler tarafından keşfedilen bu anahtarlar sadece birkaç ufak çekiç darbesiyle neredeyse tüm kilitleri açabilecek şekilde tasarlanmış.

Bulgar anahtarı nedir?

Doğu ülkelerindeki hırsız çetelerinin kapıları açmak için kullandığı "Bulgar anahtarı" olarak adlandırılan alet, bütün kilitleri 30 saniye gibi kısa bir sürede açabilme özelliğine sahip. ... İtalya'da hırsızlar, iki yıldır genellikle yazları evlere girmek için "Bulgar anahtarı" kullanmaya başladı.

Kilitli kalan topuz kilit nasıl açılır?

Topuz kolu kapının gövdesine doğru çevrildiği zaman kapının açılmasını sağlar. Ürünlerde, basmalı olarak, kilit sistemini tetikleyen, özel bir mekanizma kullanılır. Kapıyı ittirerek kapattıktan sonra, silindir ortasında yer alan düğmeye basarsanız kapı kilitlenir.