Bölüm değiştirince KYK bursu kesilir mi?

İçindekiler:

  1. Bölüm değiştirince KYK bursu kesilir mi?
  2. KYK kredi iptal ettikten sonra tekrar alınabilir mi?
  3. Yatay geçiş yaptıktan sonra burs kesilir mi?
  4. KYK kredi tekrar alma dilekçesi nereye verilir?
  5. Bir dersten kalınca burs kesilir mi?
  6. Yatay geçiş yapan öğrencilerin KYK bursu kesilir mi?
  7. Yatay geçiş yapınca MEB burs kesilir mi?

Bölüm değiştirince KYK bursu kesilir mi?

Öncelikle üniversite değişikliği sonrasında KYK burs veya öğrenim kredinizin kesilmemesini istiyorsanız mutlaka KYK burs/kredi nakil başvurusu yapmanız gerekmektedir. Üniversite değişikliği sonrası süresi içinde e-Devlet üzerinden nakil başvurusu yapmazsanız eğer bursunuz kesilir.

KYK kredi iptal ettikten sonra tekrar alınabilir mi?

22.maddede KYK Öğrenim Kredisi alan öğrenci krediyi iptal ettirdikten sonra yeniden kredi alabilmek için Genel Müdürlüğe posta yoluyla dilekçe göndermek zorundadır. Bu metne göre dilekçe harici yeniden başvuru yapma imkanı bulunmamaktadır.

Yatay geçiş yaptıktan sonra burs kesilir mi?

adresinden burs / kredi nakil talebinde bulunmaları gerekmektedir. Bulunmadıkları taktirde bursları / kredileri kesilir.

KYK kredi tekrar alma dilekçesi nereye verilir?

www.kyk.gov.tr internet adresindeki “Dilekçeler ve Formlar” sayfasında örneği bulunan “BORÇ ERTELEME DİLEKÇESİ” (Dilekçe No 3) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Kredi Dairesi Başkanlığı “Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya/ ANKARA” adresine göndermeleri gerekmektedir.

Bir dersten kalınca burs kesilir mi?

Derslerden kalan bir öğrencinin ÖSYM tercihi ile yerleştiği bölümün bursu kesilmez. Ancak bazı durumlarda üniversiteler öğrencilerden başarı sıralaması isteyebilir. Başarısız olan öğrencilerin bazı durumlarda bursu kesilebilir.

Yatay geçiş yapan öğrencilerin KYK bursu kesilir mi?

adresinden burs / kredi nakil talebinde bulunmaları gerekmektedir. Bulunmadıkları taktirde bursları / kredileri kesilir.

Yatay geçiş yapınca MEB burs kesilir mi?

YATAY GEÇİŞTE BURS VE KREDİ KESİLİR Mİ? Yatay geçiş yaparak başka üniversiteye yerleşen öğrencilerin burs ve kredileri kesilmiyor.