Vakıf mal satabilir mi?

İçindekiler:

  1. Vakıf mal satabilir mi?
  2. Vakfa tahsis edilen taşınmaz bir malın mülkiyeti vakfa ne zaman geçer?
  3. 5737 sayılı Vakıflar Kanunu ne zaman yürürlüğe girdi?
  4. Vakıf satış yapabilir mi?
  5. Kimler vakıf yöneticisi olamaz?
  6. Dini vakıflar hangi kanun ile kaldırılmıştır?
  7. Vakıf kâr amacı güder mi?
  8. Dernekler satış yapabilir mi?
  9. Tek başına vakıf kurulur mu?
  10. Vakıfları hangi kurum denetler?

Vakıf mal satabilir mi?

MADDE 12 – Vakıflar; mal edinebilirler, malları üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilirler. Genel Müdürlüğe ve mazbut vakıflara ait akar mallar ile hakların daha yararlı olanları ile değiştirilmesine, paraya çevrilmesine veya değerlendirilmesine Meclis yetkilidir.

Vakfa tahsis edilen taşınmaz bir malın mülkiyeti vakfa ne zaman geçer?

Dağıtılan vakfın Genel Müdürlüğe intikal eden ve hâlihazırda Genel Müdürlük tarafından tasarruf edilen taşınmazları, yeni kurulan vakfa mahkeme siciline tescilinden itibaren üç ay içinde devredilir.

5737 sayılı Vakıflar Kanunu ne zaman yürürlüğe girdi?

Dönemin cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı 5737 sayılı "Vakıflar Kanunu", tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak son hâli ile yürürlüğe girdi.

Vakıf satış yapabilir mi?

Yani Türkiye'de kurulu dernek ve vakıflar ticaret yapabilir, iktisadi işletmeler kurabilir. 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunumuz da buna müsaade etmektedir. 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun 1inci maddesi verginin konusunu işlemekte ve 'Dernek ve Vakıflara ait iktisadi işletmelerin' kazançlarının kurumlar ...

Kimler vakıf yöneticisi olamaz?

MADDE 9 – Vakıflarda; hırsızlık, nitelikli hırsızlık, yağma, nitelikli yağma, dolandırıcılık, nitelikli dolandırıcılık, zimmet, rüşvet, sahtecilik, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, güveni kötüye kullanma, kaçakçılık suçları ile Devletin güvenliğine karşı işlenen suçların birinden ...

Dini vakıflar hangi kanun ile kaldırılmıştır?

MADDE 80 - 5/6/1935 tarihli ve 2762 sayılı Vakıflar Kanunu... yürürlükten kaldırılmıştır.

Vakıf kâr amacı güder mi?

Bir amacın gerçekleştirilmesi güvence altına alınmak isteniyorsa en güvenilir kurum olarak kâr amacı gütmeyen bir vakıf kurmak mümkün. ... Vakıflar; amacını gerçekleştirmeye yardımcı olmak ve vakfa gelir temin etmek amacıyla şartıyla iktisadi işletme ve şirket kurabilir, kurulmuş şirketlere ortak olabilirler.

Dernekler satış yapabilir mi?

Diğer bir anlatımla iktisadi işletmenin unsurları, ticari faaliyetin de temel özelliklerinden olan, bir organizasyona bağlı olarak piyasa ekonomisi içerisinde bedel karşılığı mal alım-satımı, imalatı ya da hizmet ifaları gibi faaliyetlerdir. Dernek ve vakıflar kazancın vergisini vermek şartıyla ticaret yapabilirler.

Tek başına vakıf kurulur mu?

Vakıf kurmak için kanun asgari bir kişi sayısı belirtmemiştir. Dolayısıyla 1 kişi ile dahi vakıf kurulabilir. Derneklerden ayıran özelliklerden birisi de budur. Zira dernekler için asgari 7 kişi bulunması gerekir.

Vakıfları hangi kurum denetler?

VAKIFLARIN DENETİMİ Vakıfların, şube ve temsilciliklerinin amaca ve yasalara uygunluk denetimi ile iktisadî işletme ve iştiraklerinin faaliyet ve mevzuata uygunluk denetimi Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılır.