Kaburga kırıklarında ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Kaburga kırıklarında ne yapılır?
  2. Gögüs kafesi kemik çıkıntısı nedir?
  3. Kaburga kemiği çıkıntısı neden olur?
  4. Gögüs kafesi kemik agrısı neden olur?
  5. Kaburga kırığı nelere yol açar?

Kaburga kırıklarında ne yapılır?

Kırıkların cerrahi tedavisi genellikle gerekmez. Ancak 3 veya daha fazla kaburganın 2 veya daha fazla yerinden kırılması sonucu solunum hareketleri bozulmuşsa cerrahi müdahale gerekebilir. Cerrahi tedavide kaburgalara plak ve vida uygulanarak göğüs kafesinin stabilizasyonu yani sabitliği sağlanır.

Gögüs kafesi kemik çıkıntısı nedir?

Güvercin göğüsü (Pectus carinatum): Pektus karinatum deformitesi göğüs ön duvarının öne doğru aşırı çıkıntılı olması durumudur. Pektus ekskavatum deformitesinden daha az oranda (beşte bir) görülmektedir. En sık görülen formu sternum gövdesinin alt kıkırdak kostalar ile simetrik protrüzyonudurdışa çıkıntı yapmasıdır.

Kaburga kemiği çıkıntısı neden olur?

Göğüs kafesindeki kaburga kemiklerinin de büyümesinden sorumlu kartilaj kısmının aşırı kontrolsüz büyümesinden kaynaklanıyor. Bu büyüme öndeki sternum kemiğini arkaya çekerek çukurlaşma ya da öne iterek bir çıkıntı oluşmasına sebep oluyor.

Gögüs kafesi kemik agrısı neden olur?

Göğüs ağrısının diğer nedenleri arasında akciğer sorunları, hazımsızlık, reflü, kas gerginliği, göğüs kemiğine yakın kaburga eklemlerinde iltihaplanma sayılabilir. Birçok farklı problem göğüs ağrısına neden olabilir. Hayatı tehdit edici önemli nedenler kalp veya akciğerler sorunlarını içerir.

Kaburga kırığı nelere yol açar?

Genel olarak kaburga üzerinde meydana gelen sorunlar çatlak olarak ön plana çıkar. Ağrı yaratmasına rağmen kaburga çatlakları kaburga kırığı kadar ciddi bir durum teşkil etmez. Ancak kemik kırıkları akciğer ile beraber kan damarlarına ciddi anlamda zarar verebilmektedir.