Antalya'da deniz sıcaklığı kaç derece?

İçindekiler:

  1. Antalya'da deniz sıcaklığı kaç derece?
  2. Antalya en soğuk kaç derece oldu?
  3. Antalya kışları nasıl geçer?
  4. Muğla yazın kaç derece?
  5. 24 derece deniz suyuna girilir mi?
  6. Antalya her mevsim yağışlı mı?
  7. Kışın antalyada tatil yapılır mı?
  8. Muğla en fazla kaç derece?
  9. Türkiyenin sıcaklık rekoru hangi ilde?

Antalya'da deniz sıcaklığı kaç derece?

Meteoroloji Genel MüdürlüğüDeniz Suyu Sıcaklıkları
Merkez AdıSıcaklık
GÜZELBAHÇE FENERİ20.4 °C
VAN LİMAN19.4 °C
KUŞADASI21.0 °C
ANTALYA BÖLGE27.1 °C
75 satır daha

Antalya en soğuk kaç derece oldu?

Antalya'da etkili olan soğuk hava tarihinde eksi 4.5 derece ile kırılan soğuk rekorunu geçti. 26 Ocak gecesi Aksu'da toprak sıcaklığı eksi 5'i görerek yeni bir rekora imza attı.

Antalya kışları nasıl geçer?

İklim. Antalya ili iklimi genel olarak Akdeniz iklimine girmektedir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı olarak ifade edilen iklim tipi diğer bir değişle mutedil deniz ve sıcak deniz iklim sınıfına girer, daha iç kesimlerde ise soğuk ve yarı-kara iklim tipi görülmektedir.

Muğla yazın kaç derece?

Sıcaklık grafiği Muğla 26.0 °C sıcaklıkla Temmuz yılın en sıcak ayıdır. Ocak ayında ortalama sıcaklık 3.9 °C olup yılın en düşük ortalamasıdır.

24 derece deniz suyuna girilir mi?

Denize girmek için en ideal su sıcaklığı şeklinde kesin bir değer bulunmamakta ve genellikle 22 – 29 derece arasındaki sıcaklık ideal deniz suyu sıcaklığı olarak kabul edilmekte olup, bunun nedeni 22 derecenin altındaki suyun kişinin üşümesine neden olması, 29 derecenin üzerindeki suyun da bunaltıcı bir etkisinin ...

Antalya her mevsim yağışlı mı?

Yazın hiç görülmeyen yağmur, Aralık, Ocak ayları ile çok nadir olarak ilk ve sonbahar aylarında sağanak halinde yağar. Yılın ancak 40-50 günü kapalı ve yağışlıdır. Antalya, yılda ortalama 300 güneşli günü, 18.7 derece yıllık sıcaklık ortalaması ile yılın 12 ayı turizm hareketlerine açık, ender bölgelerden birisidir.

Kışın antalyada tatil yapılır mı?

Yani Antalya'da kaplıca tatili yapabilirsiniz. Sıcacık kaplıca suyu da yazın değil kışın keyifli olur. Yaz tatili güzel ama, bazen kışın ortasında dinlenmek en iyisidir. Antalya henüz çok kalabalık olmamışken, uçak biletleri ve otel fiyatları da sezona göre uygunken kendinize bir dinlenme fırsatı yaratabilirsiniz.

Muğla en fazla kaç derece?

Gelen bir son dakika haberine göre; Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Afrika'dan gelen çöl sıcakları uyarısı sonrası Muğla'da Mayıs ayı tarihinin en yüksek sıcaklığı ölçüldü. Menteşe ilçesinde termometreler 12.00-13.00 arası 46, 13.00-13.30 arası da 47 dereceyi gördü.

Türkiyenin sıcaklık rekoru hangi ilde?

Şırnak'ın Cizre ilçesinde geçen ay ölçülen 49,1 derecelik sıcaklık, Türkiye'de şimdiye kadar ölçülen en yüksek sıcaklık olarak kayıtlara geçti.