Evin DASK olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Evin DASK olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  2. E devletten DASK yapilir mı?
  3. DASK nerede?
  4. Poliçe No kaç Hanelidir?
  5. DASK sigorta bedeli neye göre hesaplanır?

Evin DASK olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

DASK poliçe sorgulama e-devlet uygulaması ile yapılabiliyor. Deprem sigortası sorgulama işlemlerini e-devletten, www.turkiye.gov.tr/dask-police-sorgulama adresinden yapabilirsiniz.

E devletten DASK yapilir mı?

kimlik kartı ile yapılabiliyor. https://www.turkiye.gov.tr/dask-police-sorgulama adresinden yapılabilen sorgulamayla konut sahipleri zorunlu deprem sigortası poliçesini düzenleyen şirket veya acentenin bilgilerine, poliçe tarihine ve bilgilerine erişebiliyor.

DASK nerede?

DASK İÇİN NEREYE BAŞVURULUR? Zorunlu Deprem Sigortası yani DASK poliçesi yaptırmak oldukça kolay. Evinizi dolayısı ile ailenizi güvence altına almak için yapmak istediğiniz DASK sigortası için en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine giderek sigortalarını gerekli belgelerle yapabilirler.

Poliçe No kaç Hanelidir?

Ülke sınırları içindeki tüm konutlara ait 10 haneli özel bir numaradır. Zorunlu deprem sigortası poliçe işlemlerinde kullanılır. 1999 yılında gerçekleşen depremde büyük can ve mal kayıpları yaşandı.

DASK sigorta bedeli neye göre hesaplanır?

DASK primi, “teminat tutarı*tarife fiyatı” formülü ile hesaplanır. Teminat tutarının hesaplanması ise “yapı tarzına göre tespit edilen metrekare birim maliyeti*dairenin brüt metrekaresi” formülü ile yapılır.