Gül şurubu ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Gül şurubu ne yapılır?
  2. Gül Şerbeti hangi Gülden yapılır?
  3. Konsantre gül şerbeti nasıl yapılır?
  4. Isparta gül şerbeti nasıl yapılır?
  5. Kurutulmuş Gülden şerbet nasıl yapılır?
  6. Orjinal gül yağı Nasıl Yapılır?
  7. Evde gül kolonyası nasıl yapılır?

Gül şurubu ne yapılır?

Gül Şurubu Tarifi Yapılışı
  1. Gül yapraklarının dibindeki beyaz kısımlar tek tek kesilerek bol su ile yıkanır ardından süzülür.
  2. Yıkayıp süzülmeye bıraktığımız gül yapraklarına su, limon tuzu ve öncede sıkılmış limonun suyu ilave edilerek ağzını sıkıca kapatıp bir kavanoza koyuyoruz.
Daha fazla öğe...

Gül Şerbeti hangi Gülden yapılır?

Bazen daha kırmızı bir renk elde etmek için kırmızı güller veya bir tatlı kaşığı kadar hibiskus bitkisinin yaprağı kullanılır. Çünkü bu şerbet umumiyetle açık renkli pembe kokulu güllerden yapılır.

Konsantre gül şerbeti nasıl yapılır?

Gül şerbeti için; 1 su bardağı gül konsantresine 6 su bardağı su ekleyerek istediğiniz miktarda şeker veya bal ilavesiyle eriyene kadar karıştırıp soğuk olarak tüketin (benim hazırladığım oran bu şekilde, daha az aromalı isterseniz damak tadınıza göre su miktarını artırabilirsiniz).

Isparta gül şerbeti nasıl yapılır?

Yani 1 su bardağı suya 2 su bardağı şeker katılıp erimeye bırakılır. Diğer yandan kalan 2 su bardağı şeker de 1 su bardağı suda eritilir. Sonra bu su güllü şerbetle iyice karıştırılır. Karışım tülbentli bir huniden geçirilerek süzüldükten sonra kavanoza veya 1 litrelik bir şişeye dökülür.

Kurutulmuş Gülden şerbet nasıl yapılır?

Gül yaprakları hafif ezilerek dövülür. Tencerede bir litre su ile bir su bardağı toz şekeri kaynatılır. Şeker tamamen eridikten sonra dört yemek kaşık kuru gül tomurcuğu kaynamış suya dökülür. Bir süre kaynadıktan sonra yarım limonun suyu sıkılır.

Orjinal gül yağı Nasıl Yapılır?

Bunun için pembe gül yaprakları cam şişeye veya kavanoza koyulur. Daha sonra gül yapraklarının üzerine zeytinyağı eklenir. Güneş gören bir alana bu kavanoz konulur. Arada bir kavanoz çalkanır ve yaklaşık olarak bir veya bir buçuk ay bekletilir.

Evde gül kolonyası nasıl yapılır?

Tencereye suyu koyun, gül yapraklarını ekleyip altını açın. İlk etapta, su kaynayana kadar ocak yüksek ateşte olmalı. Su kaynamaya başladığı an ocağın altını en kısığa getirin. 10 dakika kısık ateşte kaynamasını bekledikten sonra ocağı tamamen kapatın.