Hirfanlı Baraj Gölü nerede?

İçindekiler:

  1. Hirfanlı Baraj Gölü nerede?
  2. Hirfanlı Barajı nerenin?
  3. Hirfanlı barajını kim yaptı?
  4. Hirfanlı Barajı ne zaman açıldı?
  5. Kamanda hangi baraj var?
  6. Nef Kırşehir projesi nerede?
  7. Hirfanlı Barajı uzunluğu kaç kilometre?
  8. Atatürk Barajını kim inşa etti?
  9. Karakaya barajını kim yaptı?
  10. Hirfanlı Barajı suyu nereden geliyor?
  11. Hirfanlı nedir?
  12. Kaman'ın kaç köyü var?
  13. Hirfanli Barajinda ne yapilir?
  14. Devegeçidi barajı hangi akarsu üzerindedir?
  15. Devegeçidi hangi ilçeye bağlı?

Hirfanlı Baraj Gölü nerede?

Ankara, Kırşehir ve Aksaray illeri sınırları içinde kalan Hirfanlı Baraj Gölü 26.300 hektarlık bir alana sahiptir. Bu alanın 11.000 hektarı ilimiz sınırları içinde (V. ve VI. Bölgeler) kalmaktadır.

Hirfanlı Barajı nerenin?

Hirfanlı Barajı Kamp Alanı, Kırşehir ve Ankara'nın ilçesi olan Şereflikoçhisar arasında Kızılırmak üzerinde yer almaktadır. 19 yılları arasında inşa edilmiştir ve enerji üretimi ile beraber taşkın kontrolünün sağlanması amaçlanmıştır. Kapladığı alanın büyüklüğü 26.300 bin hektar olarak bilinmektedir.

Hirfanlı barajını kim yaptı?

Hirfanlı Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) Kırşehir'in, Kızılırmak üzerinde bulunmaktadır. Kamuya ait olan Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) tarafından işletilen santral 128 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin 117. Kırşehir'in ise 2. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 43. büyük Hidroelektrik Santrali'dir.

Hirfanlı Barajı ne zaman açıldı?

1953 Hirfanlı Barajı/Açılış tarihi

Kamanda hangi baraj var?

Hirfanlı Baraj Gölü Baraj alanı Kaman, Kırşehir merkezi, Evren, Şereflikoçhisar ve Sarayiçi ilçelerini kapsar. Tuz gölünün kuzey doğusunda Kızılırmak üzerinde yer alan büyük baraj gölüdür.

Nef Kırşehir projesi nerede?

NEF Haberleri Soydan, burada yaptığı konuşmada, yurt içinde ve dışında 38 projeyi hayata geçiren firmanın, tarih ve kültür şehri Kırşehir'in Hirfanlı Baraj Gölü kıyısında 'Nefcity 82' adıyla yeni bir proje başlattığını söyledi.

Hirfanlı Barajı uzunluğu kaç kilometre?

Baraj gölünün uzunluğu 75 km. olup, en geniş yeri 15 km.dir. 2 milyon m3. kaya dolgu malzeme ile yapılan barajdan, yılda 40 milyon kw/sa. enerji üretilmektedir. Baraj santrali dört türbinden meydana gelmektedir. Hirfanlı barajının bulunduğu yer, granit ve granodiyorit masif kayaçlardan oluşan bir yöredir.

Atatürk Barajını kim inşa etti?

Atatürk Barajı uluslararası inşaat yayınlarında dünyanın en büyük inşaat şantiyesi olarak listelenmiştir. Proje Devlet su işleri (DSİ) tarafından planlanmış ve uygulanmıştır. İnşaat 1983 yılında başlamış ve 1992 yılında tamamlanmıştır. İnşaat sahasındaki kaya formasyonları genel olarak kretase ve üçüncü zamandır.

Karakaya barajını kim yaptı?

DSİ tarafından inşa edilen Karakaya Barajı 1987 yılında işletmeye açılmıştır.

Hirfanlı Barajı suyu nereden geliyor?

128 MW güç kapasitesindeki HES (hidroelektrik santrali) yılda 400 GWh elektrik enerjisi üretimi sağlamaktadır. Türkiye'nin sayılı büyük boyutlu barajlarından birisidir....Hirfanlı Barajı ve Hidroelektrik Santrali.
Hirfanlı Barajı
YerKırşehir
AmaçTaşkın Kontrolü, Enerji
NehirKızılırmak
Gövde dolgu tipiKaya
6 satır daha

Hirfanlı nedir?

Hirfanlı, Türkiye'nin en büyük barajlarından biridir. Baraj gölü içinde çok sayıda küçük ada bulunur. Su seviyesinin düştüğü zamanlarda gölün çevresinde çamur düzlükleri ve geçici sulak çayırlar oluşur. Barajda önemli miktarlarda balık yaşamaktadır.

Kaman'ın kaç köyü var?

Toplam nüfusunun 21.118' i ilçe merkezinde 23.683' u ise köylerde yaşamaktadır.Denizden 1080 m yüksekliğinde olan Kaman Kırşehir 53 km uzaklıktadır.Adını tüm dünyaya meşhur cevizi ile duyuran Kaman ilçemizin toplam 10 kasabası ve 41 köyü vardır.

Hirfanli Barajinda ne yapilir?

Hirfanlı Gençlik Kampı ve İzcilik Eğitim Merkezi Toplam kapasite 78 odadır. Kampta el sanatları, tiyatro, müzik, halk oyunları, yapay tırmanış, oryantring, paintball, doğa yürüyüşü, satranç, kano, badminton, voleybol, futbol, tenis, okçuluk gibi faaliyetleri yapabilme imkanı bulunmaktadır.

Devegeçidi barajı hangi akarsu üzerindedir?

Devegeçidi Barajı
Ayıbaşı barajı
AmaçSulama
NehirDevegeçidi Çayı
Gövde dolgu tipiKaya
Yükseklik32.80
6 satır daha

Devegeçidi hangi ilçeye bağlı?

Devegeçidi Barajı 38.055225 enlem ve 39.962303 boylamda yer almaktadır. Kayapınar ilçesine bağlıdır. Devegeçidi Barajı haritası Diyarbakır ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir.