E-devlet barkod no nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. E-devlet barkod no nasıl alınır?
  2. Barkodlu belge ne?
  3. Barkodlu sürücü belgesi nasıl alınır?
  4. Üniversite e kayıt barkod Doğrulama nedir?

E-devlet barkod no nasıl alınır?

İşlemi yapmak için telefonunuza ya da tabletinize “e-Devlet Belge Doğrulama” uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Uygulama ile belgede yer alan ilgili kare kodu okutarak ya da barkod numarasını girerek belgenizi doğrulayabilirsiniz.

Barkodlu belge ne?

Devlet kapısı üzerinden alınan belgelerin alt kısmında barkod numarası yazmaktadır. ... Vatandaşların sahte belge hazırlamaması amacıyla konulan barkod numarası üzerinden belgenin doğruluğunu kontrol edebilir ve belgenin sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu anlayabilirsiniz.

Barkodlu sürücü belgesi nasıl alınır?

Bu belgenin daha resmiyet kazanması için e-devlet üzerinden alınacak olan barkodlu ehliyet GBT'si olması isteniyor. Bunun için barkodlu olarak alınmak istendiğinde e-devlet üzerinden Sürücü Ceza Bilgisi Barkodlu Belge Doğrulama hizmetini kullanarak barkodlu ehliyet GBT'si alınabilir.

Üniversite e kayıt barkod Doğrulama nedir?

Elektronik kayıt işlemini tamamladıktan sonra yerleşilen üniversitenin internet sayfasındaki duyurular takip edilmeli. Bu hizmet kullanarak aldığınız belgelerin resmi geçerliliği var. Üzerlerindeki barkod numarası sayesinde, teslim ettiğiniz kurumlar tarafından belgenin doğruluğu sorgulanıp teyit edilebilir.