Siyah turp var mı?

İçindekiler:

  1. Siyah turp var mı?
  2. Siyah turp nasıl kullanılır?
  3. Turp Bal kürü nasıl kullanılır?
  4. Çilek zamanı ne zaman yenir?
  5. Turp Hangi Ayda yetiştirilir?
  6. Turp ile bal karışımı neye iyi gelir?
  7. Kara turp bal karışımı kac gün kullanılır?

Siyah turp var mı?

Siyah turp, turpgiller familyasında yer alan bir bitki türüdür. Siyah, beyaz ve kırmızı olmak üzere üç çeşidi olan turpun en faydalısı ve ilaç yerine tüketilen siyah olandır. Birçok hastalığa şifa olan siyah turp tam bir antioksidan deposudur.

Siyah turp nasıl kullanılır?

Siyah turpun büyülü gücü aynı zamanda kronik soğuk algınlığı ve öksürük tedavisinde de etkilidir. Bunun için turpun suyunu sıkın biraz şeker ilave edip bekletin. Sabahları meyve suyu olarak tükettiğinizde solunum sistemi enfeksiyonları için mükemmel bir ilaç olduğunun farkına varacaksınız.

Turp Bal kürü nasıl kullanılır?

Turpu bir bardağın üzerine yerleştirin (içilecek sıvı bardağa akacak) ve oyuğun içine bir yemek kaşığı bal ekleyin. Daha önce kestiğiniz turpun baş kısmıyla oyuğu kapatın ve 12 saat bekletin. Süre sonunda bardağa akan sıvıyı tüketmeye başlayabilirsiniz.

Çilek zamanı ne zaman yenir?

İlkbaharın heyecanla beklenen meyvesi olan çilek, portakaldan bile daha fazla C vitamini içermektedir. Cildi gençleştirip, yenilediği özelliğiyle bilinen çilek meyvesi, mayıs ayında tezgahlarda yer almaya başlar.

Turp Hangi Ayda yetiştirilir?

Turp tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Turp tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.Turp tohumu ekim derinliği 0,5-1 cm , sıralar üzeri 5-10 cm cm, sıra üzeri 20-25 cm arasındadır.

Turp ile bal karışımı neye iyi gelir?

siyah turp Asya'dan geldiği ve en erken ekilen gıdalardan biri olduğuna inanılıyor. ... Özellikle kışın siyah turpun içerisina bal koyarak tüketmek hem hastalıkların giderilmesine yardımcı olur hem de bağışıklık sitemini hızlı bir şekilde güçlendirir. C vitamini kış ayları için oldukça önemli bir vitamin türüdür.

Kara turp bal karışımı kac gün kullanılır?

Turpun içine salgıladığı ballı özsuyu bir bardağa boşaltarak, direk içebilir ya da kaşık ile içirebilirsiniz. Tek seferde yaklaşık 3-4 tatlı kaşığı çıkıyor. Aynı turbu 2 sefer kullanabilirsiniz. Hastalığın ve öksürüğün şiddetine göre 7 ile 15 gün arasında kullanılabilir.