Öğretmenlerin mazeret iznini kim verir?

İçindekiler:

  1. Öğretmenlerin mazeret iznini kim verir?
  2. Memur mazeret izni hangi hallerde kullanılır?
  3. Memur ücretsiz izindeki tayin isteyebilir mi?
  4. Ücretsiz doğum izninde tayin istenir mi?

Öğretmenlerin mazeret iznini kim verir?

"(3) Birinci fıkraya göre verilecek mazeret izinleri memurun isteği üzerine 6 ncı maddede belirtilen amirler, ikinci fıkraya göre verilecek mazeret izinleri ise memurun isteği üzerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104 üncü maddesinin (C) fıkrasında belirtilen amirler tarafından verilir."

Memur mazeret izni hangi hallerde kullanılır?

Eşinin ya da kendisinin anne, baba veya kardeşinin vefatı durumda da çalışan memura 7 gün izin verilir. Diğer mazeretler izinleri: Yukarıda sayılan mazeretler dışında herhangi bir mazeretle izin isteyen memura; bir yıl içinde toplu veya bölümler halinde, en fazla 10 güne kadar mazeret izni verilir.

Memur ücretsiz izindeki tayin isteyebilir mi?

1- 657 sayılı Kanunun 108 inci maddesi hükmü uyarınca aylıksız izinli olan devlet memurunun başka bir yere naklen tayin istemesi hususunda memuriyet sıfatı devam etmesi nedeniyle yasal bir engel bulunmamaktadır.

Ücretsiz doğum izninde tayin istenir mi?

Cevap : Ücretli doğum izninde olan öğretmenler göreve başlamadan tayin isteğinde bulunabilir ama ücretsiz doğum izninde bulunan öğretmen ise aylıksız izinlerinin tarihine kadar sona ereceğini belgelendirdikleri takdirde ve diğer atama süre şartlarını taşımaları kaydıyla ancak tayin isteğinde ...