Yapı kayıt belgesi alan kat mülkiyeti yerine geçer mi?

İçindekiler:

  1. Yapı kayıt belgesi alan kat mülkiyeti yerine geçer mi?
  2. Imar barışıyla kat mülkiyetine geçiş mümkün mü?
  3. Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra tapu nasıl alınır?
  4. Imar barışı tapu nasıl alınır?
  5. Yapı kayıt belgesi yapı kullanım belgesi yerine geçer mi?

Yapı kayıt belgesi alan kat mülkiyeti yerine geçer mi?

4-) İmar Barışı kapsamında Kat mülkiyetine geçiş olacak ? Yapı Kayıt Belgesi aldıktan sonra malikler tam muvafakat ile tapuya müracaat ederek ve yapı kayıt belgesi için ödenen bedel kadar ilave ödeme yaparak, cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edebilecek.

Imar barışıyla kat mülkiyetine geçiş mümkün mü?

Hayır, öncelikle Yapı kayıt belgesi alınmalıdır. ... Kat mülkiyeti tesisi için öncelikle Yapı Kayıt Belgesi alınması gerekmektedir. 3194 sayılı İmar Kanunu'nun geçici 16. maddesi, yapı kayıt belgesi alınmış yapılarda, kullanma izni olmasa dahi, kat mülkiyeti kurulmasına imkân vermektedir.

Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra tapu nasıl alınır?

Buranın tapusu alınabilir mi ? Bağımsız bölüme ait yapı kayıt belgesi, yapı için mimar tarafından düzenlenmiş proje, tüm kat maliklerinin imzaladığı yönetim planı ve tüm kat maliklerinin muvafakati ile doğrudan tapu müdürlüğüne müracaat edilerek söz konusu bağımsız bölümün tapusu alınabilir.

Imar barışı tapu nasıl alınır?

Resmi kurumlara İmar Barışı'ndan yararlandığınızın bildirilmesi. İskanlı tapu için bina projesinin hazırlanması Bina zemin tespit tutanağının Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne onaylatılması, belediyeden 'iskan olur' yazısının alınması İmar Barışı dosyasının tapuya teslim edilmesi.

Yapı kayıt belgesi yapı kullanım belgesi yerine geçer mi?

Yapı Kayıt belgesi yapıyı ruhsat ve eklerine uygun hale getirmemektedir, bu sebeple Yapı Kayıt Belgesi yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak yapıldığını gösteren “Yapı Kullanma İzin Belgesi” ne eşdeğer bir belge niteliğinde değildir.