Parasetamol hamilelikte kullanılır mı?

İçindekiler:

  1. Parasetamol hamilelikte kullanılır mı?
  2. Dolorex gebelikte kullanılır mı?
  3. Hamileyken hangi haplar içilmez?
  4. Gebelikte minoset kullanilir mi?

Parasetamol hamilelikte kullanılır mı?

Parasetamol hamile kadınlarda genel olarak güvenli kabul edilen birkaç ağrı kesiciden biri. Ancak daha önce yapılan çalışmalar da parasetamolün üreme sorunlarını tetikleyebileceği sonucuna varmıştı.

Dolorex gebelikte kullanılır mı?

Emzirme ve hamilelik döneminde Dolorex Hamilelik döneminde ilk iki trimestr için diklofenak potasyumun gebelik kategorisi C'dir. Bu durumda ilacın muhtemel faydaları zararından fazla ise ilaç tercih edilebilir. Hamileliğin son üç ayı olan 3. trimestrda ise diklofenak etken maddesinin kategorisi D'dir.

Hamileyken hangi haplar içilmez?

Uzmanlar, gebelik süresince hekim bilgisi olmadan ilaç kullanımından kaçınılması, parasetamol içerikli ağrı kesicilerin alınması, sentetik östrojenden uzak durulması, yüksek doz vitamin A, lityum, warfarin, fenitoin ve valproik asit içerikli ilaçların kullanılmaması gerektiği uyarısında bulunuyor.

Gebelikte minoset kullanilir mi?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. MİNOSET PLUS kullanımı hamilelerde önerilmemektedir. Ancak doktorun yarar-risk hesabı yapmasıyla ve mutlaka önermesi halinde kullanılabilir. Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.