Müslim ve Buhari Kimdir?

İçindekiler:

  1. Müslim ve Buhari Kimdir?
  2. Buhari nin kaç tane hadisi var?
  3. Tezkiretü l mevzuat kimin?
  4. Kütüb i Sitte de kaç hadis var?
  5. Tenzihuş Şeria kime ait?
  6. Ibni Arrak kimdir?

Müslim ve Buhari Kimdir?

Kısaca Buhari olarak bilinen Ebu Abdullah Muhammed bin İsmail, en büyük hadis bilgini olarak ifade ediliyor. Hadis ve tasavvufun beşik kenti sayılan Buhara'da, Buhara Valisi Yemân el-Cûfi'nin aracılığıyla Müslüman olan Buhari, hadis kitaplarının en tanınmış eserleri arasında yer alan Câmi-us-Sahih eseriyle biliniyor.

Buhari nin kaç tane hadisi var?

Buhari'deki hadis sayısı 7124, İbn Mace'deki hadis sayısı 4341, Nesai'deki hadis sayısı 5758, Tirmizi'deki hadis sayısı 3953 civarındadır.

Tezkiretü l mevzuat kimin?

(Kitabu) tezkiretu'l-mevzuat.
Yer NumarasıA.V/4572
Dil KoduArapça
Yazarel-Makdisi, Ebu'l-Fazl Muhammed b. Tahir İbn Ahmed.
Yayın BilgisiMısır : Matbaatu's-Saade, 1323.
Fiziksel Niteleme120 s. : 18 cm.
1 satır daha

Kütüb i Sitte de kaç hadis var?

Dr. İbrahim Canan, Teysîru'l-Vusûl'da yer alan hadislere, Sünen-i İbn Mâce'de yer aldığı halde Teysîru'l-Vusûl'da bulunmayan hadisleri de ilave edip onları tercüme ve şerh ederek Hadis Ansiklopedisi Kütüb-i Sitte adlı eserini meydana getirmiştir. Teysîru'l-Vusûl'da 5987 hadis bulunmaktadır.

Tenzihuş Şeria kime ait?

İbn Arrâk'ın hayatı ve Tenzîhu'ş-Şeria adlı eseri.

Ibni Arrak kimdir?

7 Zilhicce 907'de (13 Haziran 1502) Beyrut'ta doğdu. Büyük dedesine nisbetle İbn Arrâk diye tanındı. Bu künyenin İbn Irâk şeklinde söylenişi doğru değildir. Çerkez emîrlerinin soyundan gelen babasının Şâzeliyye tarikatının Arrâkıyye kolunun pîri olması ve İbn Arrâk diye tanınması da bunu göstermektedir.