Fakenin Türkçe karşılığı nedir?

İçindekiler:

  1. Fakenin Türkçe karşılığı nedir?
  2. Feyk İngilizce nasıl yazılır?
  3. Faka ne demek TDK?
  4. Fake nasıl yazılıyor?
  5. Basketbol fake ne demek?
  6. Mönü mü?
  7. Fak ne demek küfür mü?

Fakenin Türkçe karşılığı nedir?

ingilizce bir kelime olan fake 'nin Türkçe karşılığı, doğal olmayan, sahte, yapay, uydurmak, taklit etmek gibi anlamlara gelmektedir. ... Futbol ve basketbol da oyuncunun sut çeker gibi yapması da fake atması anlamını taşımaktadır.

Feyk İngilizce nasıl yazılır?

"feyk" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 1 sonuç fake i.

Faka ne demek TDK?

Faka ne demek TDK? Faka (i. ) ( ﻓﺎﻗﻪ ) i. (Ar. fāḳa ) İhtiyaç, zarûret, yoksulluk: Kılmaz egerçi nîm nazar ehl-i fâkaya / Can verir i'tibâr ile ammâ alâkaya (Rûhî-i Bağdâdî). Bâzıları fakr u fâka bahânesiyle kız çocuklarını ve bâzan erkek çocuklarını dahi öyle diri iken defnederek öldürürlerdi (Cevdet Paşa).

Fake nasıl yazılıyor?

fake {sıfat} sahte {sıf.}

Basketbol fake ne demek?

basketbolda sıkça yapılan, rakibi aldatmaya yönelik bi harekettir... ... basketbolda "fake" atmak, atis yapar gibi yapip karsinizdaki savunma oyuncusunun ziplamasini saglamaktir.

Mönü mü?

TDK sitesinde sözlükten arama yapıldığında kelimenin, menü şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "mönü" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "menü"dür.

Fak ne demek küfür mü?

Fiil anlamı ile cinsel içerikli bir mana içeren "f..k" kelimesi, 19. yüzyıldan itibaren yayılan ve günümüzde de kullanıldığı anlamı ile 'yalnız başına' sarfedilmesi durumunda; cinsel içerikli küfür anlamında uzaklaşıyor ve şaşkınlık belirteci, acı, korku, iğrenme, hayalkırıklığı, sinir, yoğun mutluluk anlarında ...