Diş teli yaraları için ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Diş teli yaraları için ne yapılmalı?
  2. Diş teli batmasına ne iyi gelir?
  3. Diş teli yara yapar mı?
  4. Diş teli aft yapar mı?
  5. Diş teli olanlar hangi fırçayı kullanmalı?
  6. Diş teli ne yememeli?
  7. Diş teli Çürük Yapar Mı?
  8. Diş teli olanlar Şarjlı diş fırçası kullanabilir mı?
  9. Diş teli takanlar çekirdek yiyebilir mi?
  10. Diş teli takanlar simit yiyebilir mi?

Diş teli yaraları için ne yapılmalı?

Diş teli tedavisi sırasında yaralanma görülen noktaya bir parça diş teli mumunu parmağınız arasında yumuşatıp yerleştirmeniz yaralanan bölgenin korunmasını ve hızlıca iyileşmesini sağlayacaktır. Bu durum tedavinin başında sıklıkla görülür.

Diş teli batmasına ne iyi gelir?

Tuzlu su ile yapılan ılık gargara da rahatlatıcı olur. Braketlerin ya da dişlerinize yapıştırdığımız diğer aparatların yanağınıza, dilinize ya da dudağınıza batması söz konusu olabilir. Bu duruma alışmanız biraz zaman alır. Genellikle bir ay sonra ağzınızda hiçbir şey yokmuş gibi hissedersiniz.

Diş teli yara yapar mı?

Ortodontik tedavilerde karşılaşılabilecek ilk sorun, tellerin ilk takıldığı gün oluşabilecek batma ye yaralardır. Diş yüzeylerine takılan braketler yanakların iç yüzeylerine batabilir ve beyaz küçük yaralar çıkabilir. Bu durumda yapılabilecek ilk şey, ortodontistinizin size vermiş olduğu mumları uygulamaktır.

Diş teli aft yapar mı?

7-Braketler uygulandıktan sonra dişlerde hassasiyet ve ağrı, yanak içlerinde hafif yaralanmalar (pamukcuk ya da diğer adı ile aft) olabilir. Bu şikayetler bir hafta en fazla on gün süre içinde kaybolacaktır. Şikayetlerinizi azaltmak için ağrı kesici alabilir ve size verilen özel mumları kullanabilirsiniz.

Diş teli olanlar hangi fırçayı kullanmalı?

Ortodonti tedavisi görenler diş tellerine zarar vermemek için kesinlikle yumuşak uçlu, küçük başlı ve düz diş fırçası kullanmalıdır. Elektrikli (şarjlı) diş fırçaları da orta hızda kullanıldığında diş telleri için güvenlidir. Sadece fırçanın sert kısımlarının braketlere çarpmamasına dikkat edilmelidir.

Diş teli ne yememeli?

Jelibon, sakız ve lokum gibi braketlere ve dişlere yapışan yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Elma, armut gibi sert meyveleri ve biftek, pizza gibi yiyecekleri keserek, dilimleyerek küçük parçalara ayırarak yemeye özen gösterilmelidir. Braketleri ve telleri yerinden oynatacağı için çerez yememek gerekir.

Diş teli Çürük Yapar Mı?

Sabit ortodonti tedavisi sırasında teller dişlere herhangi bir zarar vermez ve çürütmediği bilinmektedir. Bununla birlikte ağız bakımı ihmal edildiği takdirde dişlerde çürüme başlar. Hatta diş teli sırasında ağız bakımı iki kat önem kazanır.

Diş teli olanlar Şarjlı diş fırçası kullanabilir mı?

Ortodonti tedavisi görenler diş tellerine zarar vermemek için kesinlikle yumuşak uçlu, küçük başlı ve düz diş fırçası kullanmalıdır. Elektrikli (şarjlı) diş fırçaları da orta hızda kullanıldığında diş telleri için güvenlidir.

Diş teli takanlar çekirdek yiyebilir mi?

Braketleri ve telleri yerinden oynatacağı için çerez yememek gerekir. İçinde çekirdeği olan kiraz, erik, zeytin, kayısı gibi yiyecekler ise önceden çekirdekleri çıkarılarak tüketilmelidir. Sandviç, tost, hamburger gibi yiyecekler ısırarak değil, küçük parçalara bölerek yenmelidir.

Diş teli takanlar simit yiyebilir mi?

Ortodonti tedavisi süresince yenmemesi gereken yiyecekler: Fındık, fıstık leblebi ve badem gibi sert kuruyemişler. Tost, sandviç, sert simit, kızarmış ekmek, ekmeğin sert kısımları Cips.