Cezmi nin yazarı kimdir?

İçindekiler:

  1. Cezmi nin yazarı kimdir?
  2. Ilk tarihi roman Cezmi yazarı kimdir?
  3. Cezmi ne tür romandır?
  4. Intibah kitabının yazarı kimdir?
  5. Devlet ana ne tür romandır?
  6. Mai ve Siyah ne anlatıyor?

Cezmi nin yazarı kimdir?

Cezmi, Tanzimat Edebiyatı yazarlarından Namık Kemal tarafından yazılan roman. İlk basımı 1880'de yapılan roman, Türk edebiyatının ilk tarihi romanı olma özelliği taşır. Kitapta II. Selim döneminde İranlılarla yapılan savaşta yer alan vatansever asker Cezmi'nin başından geçenler anlatılmaktadır.

Ilk tarihi roman Cezmi yazarı kimdir?

Türk edebiyatında ilk tarihi roman batılı anlamda Türkçe kaleme alınan Namık Kemalin yazmış olduğu Cezmi romanı kabul edilmektedir. Tanzimat edebiyatı yazarlarından olan Namık Kemalin eseri 1880 de basılmıştır. İlk Tarihi Roman Denemesinin Yazarı Kimdir?

Cezmi ne tür romandır?

Roman Cezmi/Türler

Intibah kitabının yazarı kimdir?

İntibah diğer adlarıyla Son Pişmanlık veya Sergüzeşt-i Ali Bey, Namık Kemal'in, ilk kez 1876'da yayımlanan bir romanı. Namık Kemal, İntibah romanını 1873-1876 yılları arasında sürgünde bulunduğu Kıbrıs'taki Magosa Kalesi'nde kaleme almıştır.

Devlet ana ne tür romandır?

Devlet Ana
YazarKemal Tahir
TürRoman
Yayım1967
YayımcıBilgi Yayınevi (İlk baskı)
Sayfa656
3 satır daha

Mai ve Siyah ne anlatıyor?

Mai ve Siyah (Günümüz Türkçesiyle: Mavi ve Siyah), Halid Ziya Uşaklıgil'in yazdığı bir romandır. Yapıtta roman kahramanı Ahmed Cemil'in kişiliğinde Babıali'de basın hayatında yok olup giden sanatçılar anlatılmaktadır. Mai etimolojik olarak Arapça bir kelime olup mavi demektir.