Aile kökleri nasıl bulunur?

İçindekiler:

  1. Aile kökleri nasıl bulunur?
  2. Aile soy ağacı nasıl bakılır?
  3. Kökenin nereye dayanıyor E-Devlet?
  4. Soy ağacını nereden bulabilirim?
  5. E-Devlet'ten soy ağacı nasıl öğrenilir?

Aile kökleri nasıl bulunur?

Soyunu araştırmak isteyen kişi ilk önce nüfus ve vatandaşlık hizmetleri genel müdürlüğünün alt-üst soy sorgulama sistemine müracaat ederek dedeleriyle ilgili ilk bilgilere ulaşabilir. Bazı nüfus müdürlüklerindeki kayıtlar 1800'lere kadar inmektedir. Ancak bu her nüfus müdürlüğü için geçerli değildir.

Aile soy ağacı nasıl bakılır?

e-Devlet soy ağacı sorgulaması için https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-soy-bilgisi-sorgulama linkine tıklayınız.

Kökenin nereye dayanıyor E-Devlet?

TC. kimlik numarası ile E-Devlete giren vatandaşlar, soyağacını öğrenmek için, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor. Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor. Bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor.

Soy ağacını nereden bulabilirim?

Soy ağacı uygulamasında sorgulama yapmak ve detaylı bir bilgi edinmek için takip etmeniz gereken adımlar şu şekilde; Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-soy-bilgisi-sorgulama adresine tıklayın. Linke tıkladıktan sonra e-devlet girişiniz yok ise sisiz kimlik doğrulama sayfasına yönlendirecek.

E-Devlet'ten soy ağacı nasıl öğrenilir?

E-Devlet soyağacı sorgulama için https://www.turkiye.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini seçerek soyağacına ait elektronik belge alınabilecek.