Yoğurt Mayalarken kaymağı alınır mı?

İçindekiler:

  1. Yoğurt Mayalarken kaymağı alınır mı?
  2. Kaymaksız ev yoğurdu nasıl yapılır?
  3. Sert yoğurt nasıl yapılır?
  4. Satın yoğurtla yoğurt mayalanır mı?
  5. Süt nasıl bol kaymak tutar?
  6. Yoğurt yapılan süt tutmazsa ne yapılır?

Yoğurt Mayalarken kaymağı alınır mı?

*Yoğurdunuz mayalandığı anda üstünü açmanız gerekiyor. Aynı şekilde bıraktığınızda yoğurdunuz mayalanmaya devam edeceğinden ekşir. *Yoğurdunuzda kaymağı seviyorsanız mayalarken kaymağı dağıtmamaya dikkat edin. Sütünüz soğuduğunda üstünde bir tabaka oluşur.

Kaymaksız ev yoğurdu nasıl yapılır?

Bir kasede mayalık ayırdığımız yoğurdu ya da hazır yoğurdu içine tuzu ve şekeri koyup çırpıyoruz. Tahta kaşık yardımıyla yavaş yavaş mayayı süte karıştırıp fırına koyuyoruz. Fırının kapağı kapalı olduğu için ağzını kapatmaya veya bezle sarmaya hiç gerek yok. Yaklaşık 7 – 8 saat bekletiyoruz.

Sert yoğurt nasıl yapılır?

Havalandırma işlemini 10 dk boyunca sürdürün. 10 dk sonra tencerenin altını iyice kısıp sütü kendi halinde 20 dk boyunca kaynatın. Bu işlemi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; ocağın ateşini sütün kaynaması durmayacak şekilde kısmaktır. Bu ayrıntı yoğurdun sert olmasını sağlar.

Satın yoğurtla yoğurt mayalanır mı?

Eğer ki yoğurt mayalamakta kullanacak olduğunuz süt hazır yani pastörize edilmiş bir süt ise yoğurt mayası tutmaz. Ya da kullanacak olduğunuz mayalama yoğurdu hazır yoğurt ise yoğurt yine tutmaz.

Süt nasıl bol kaymak tutar?

Süt mayalama sıcaklığına düştüğünde oluşan kaymağın kenarından kaşığın sığacağı kadar bir delik açıp mayalamanız yeterli. Litre başına bir yemek kaşığı yoğurt dökün, kaşığı yavaşça süte daldırarak sütü üç-dört sefer karıştırın. Ayrıca sütü kapalı fırında mayalamak daha iyi maya tutmasını sağlar.

Yoğurt yapılan süt tutmazsa ne yapılır?

Tutmayan ev yoğurdunuzu tarifte anlatıldığı şekliyle tekrar yoğurt haline getiremezseniz çökelek yapabilirsiniz. Çökeleği süzdükten sonra kalan peynir altı suyunu dökmeyip poğaça ve ekmek yapımında kullanabilirsiniz.