Işyeri kira kontratı hangi durumlarda geçersizdir?

İçindekiler:

  1. Işyeri kira kontratı hangi durumlarda geçersizdir?
  2. 2021 tefe tüfe oranı nedir?
  3. Işyeri kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilir?
  4. 1 yıllık kira sözleşmesi nasıl feshedilir?
  5. Işyeri kira kontratı her yıl yenilenir mi?

Işyeri kira kontratı hangi durumlarda geçersizdir?

Kira kontratları hem daire sahibi hem de kiracı tarafından imzalanır ve yasal bir belge haline gelir. Daire sahiplerinin yerine başka bir kişinin imza atması durumunda, kira kontratı tamamen geçersiz olur. Kira kontratının geçerli olabilmesi için, daire sahibinin imza atması gerekiyor.

2021 tefe tüfe oranı nedir?

Buna göre, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 18,95, aylık yüzde 1,80 arttı. TÜFE'de 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %1,80, bir önceki yılın Aralık ayına göre %10,41, bir önceki yılın aynı ayına göre %18,95 ve on iki aylık ortalamalara göre %15,15 artış gerçekleşti.

Işyeri kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilir?

Kiracı, normal şartlarda sözleşmenin bitiş tarihinden 15 gün önceden bildirmek şartıyla kira kontratını feshetme hakkına sahiptir.

1 yıllık kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

6098 numaralı Türk Borçlar Kanunu'nun 347. maddesine göre belirli süreli kira sözleşmelerinde kiracı, sözleşmenin bitimine en az 15 gün kala yazılı bildirim yolu ile kira sözleşmesini feshedebilir. Bildirimde bulunulmadığı takdirde kira kontratı 1 yıl süre ile yenilenmiş kabul edilir.

Işyeri kira kontratı her yıl yenilenir mi?

Yani kira sözleşmesi bitince otomatik yenilenir mi sorusuna verilecek cevap evet otomatik olarak yenilenir olacaktır. Ancak kiracı sözleşmeyi devam ettirmeyeceğini, kira sözleşmesi bitmezden 15 gün önceye kadar bildirmezse aynı şartlarda 1 kira yılı için daha sözleşme devam eder.