Bilgisayarda slash nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Bilgisayarda slash nasıl yapılır?
  2. Düz Slash nasıl yapılır?
  3. PCDE soru işareti nasıl yapılır?
  4. Yamuk çizgi nasıl yapılır?
  5. Alt Tire Nasıl Yapılır?
  6. Düz parantez nasıl yapılır?

Bilgisayarda slash nasıl yapılır?

Bilgisayar klavyesi üzerinden slash işaretini yapmak için klavyenin sağ tarafında bulunun rakamların hemen üst tarafında bu simgesin kısa yol tuşu bulunuyor. Bu tuşu kullanarak slash (/) simgesini yapabilirsiniz. Ters slash (\) simgesinin klavye üzerinde direk olarak bir kısa yol tuşu bulunmuyor.

Düz Slash nasıl yapılır?

Eğik Çizgi adıyla da bilinen slash işaretini yapmak için ikili tuş kombinasyonu yapılmalı. (/) yapmak için önce Shift sonra 7 tuşuna basmak yeterlidir. Not: Klavyelerin hem üst hem de sağ kısmında numaralar yer alır. Slaş işareti yapmak için num lock yani sağ taraftaki değil üst kısımdaki 7 rakamına basılmalıdır.

PCDE soru işareti nasıl yapılır?

Bunların ilki aynı anda olmak koşulu ile Alt tuşunun yanında sırasıyla 6 ve 3 rakamlarının basılması ile oluşturulur. Son derece pratik kabul edilen bu yönteme alternatif olarak ise Alt tuşu yerine shift tuşunun kullanılarak klavyenin üzerinde sıralanan rakamlardan soru işareti simgesine basılır.

Yamuk çizgi nasıl yapılır?

Eğik Çizgi adıyla da bilinen slash işaretini yapmak için ikili tuş kombinasyonu yapılmalı. (/) yapmak için önce Shift sonra 7 tuşuna basmak yeterlidir.

Alt Tire Nasıl Yapılır?

YOL: SHİFT KOMBİNASYONU PC'de alt tire yapmak için Shift + sayıların yer aldığı bölümde, üzerinde tire ve alt tire işaretlerinin yer aldığı tuşa basmanız yeterli olacaktır. Yani bu iki tuşa sırayla basmak, alt tireyi oluşturacaktır. Bu tuşa Shift tuşuna basmadan basarsanız da tire işaretini oluşturursunuz.

Düz parantez nasıl yapılır?

Normal bir klavye üzerinde bu işaretleri bu kombinasyonları kullanarak yapmak mümkündür. Ancak her klavyede bu simgeler aynı tuş kombinasyonları ile yapılmayabilir. Klavye ile Süslü, Kare ve Düz Parantez Yapımı Nasıldır? Shift ile aynı anda 8 ya da 9 tuşlarına basılarak yay parantez yapılır.