Alo kim icat etti?

İçindekiler:

  1. Alo kim icat etti?
  2. Telefon Alo diye mi açılır efendim diye mi?
  3. Alo kelimesi nasıl ortaya çıktı?
  4. ALO kelimesi nasıl ortaya çıktı?
  5. Alexander Lolita Oswaldo kimdir?

Alo kim icat etti?

Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden GrahamBell, telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu.

Telefon Alo diye mi açılır efendim diye mi?

1. Telefonu açma şekli önemli: “Efendim?” diye açanlar günlük hayatta da daha mesafeli ve dikkatliyken, “Alo?” diyenler daha samimidir.

Alo kelimesi nasıl ortaya çıktı?

Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında, kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu ALO diyerek açıyor ve herkese artık ALO diyordu. O günlerde hemen herkes, telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak ALO demeye başladı.

ALO kelimesi nasıl ortaya çıktı?

Efsaneye göre Graham Bell telefonu icat ettikten sonra ilk olarak sevgilisinin evine telefon hattı çekmiş. Telefon da her çaldığında “Alessandra Lolita Oswaldo” şeklinde açmaya başlamış. Zaman içerisinde “Ale Lol Os” olarak kısaltarak telefonları açmış. Bu da uzun gelmiş olacak ki “ALO” olarak kısaltmış.

Alexander Lolita Oswaldo kimdir?

Allessandra Lolita Oswaldo, telefonu icat eden Graham Bell'in sevgilisinin adıydı. İşte onun, telefonu her açtığında söylediği bu söz, daha da kısaltılarak “alo”ya dönüştü. ... Hatta daha sonra bizde, sanırım Türkçemizin ikileme kuralından yola çıkılarak “alo alo” olarak kullanılmaya başlandı.