DPF sıvısı nedir?

İçindekiler:

  1. DPF sıvısı nedir?
  2. Dizel partikül filtresi nasıl temizlenir?
  3. Protechnical partikül sıvısı nedir?
  4. Hangi araçlarda partikül filtresi var?
  5. Dizel Partikül Filtresi olmazsa ne olur?
  6. ADM sıvısı nedir?
  7. Partikül deposu ne işe yarar?
  8. Araçta DPF olduğu nasıl anlaşılır?
  9. Benzinli araçlarda partikül filtresi var mı?

DPF sıvısı nedir?

DPF filtresi, aracınızın egzoz gazlarından dizel parçacıkları ve kurumları toplayan ve ortadan kaldıran bir parçadır. ... DPF'nin rejenerasyon işlemini kolaylaştıran, genellikle bir depo veya kendine has hazne içerisinde bulunan sıvıya'da Partikül Filtre Sıvısı denir.

Dizel partikül filtresi nasıl temizlenir?

Makine ile Dizel Partikül Filtresinin Temizlenmesi
  1. Makine, sıcak ve soğuk olmak üzere iki kademeden oluşmaktadır. ...
  2. Bir motor yardımıyla emilen ilaçlı sıcak su borulardan ve partikul içinden geçirilmekte ve aynı zamanda, partikül filtresine su debisi kadar çarpma işlemi uygulanmaktadır.
Daha fazla öğe...

Protechnical partikül sıvısı nedir?

Protechnical Partikül Sıvısı Euro 4/5 Motor Tüm Dizel Modeller. Dizel parçacık filtrelerinden parçacıkları temizler ve temizler. Karbon kurumlarını ve partikülleri azaltır. Dizel partikül filtresinin ömrünü uzatır.

Hangi araçlarda partikül filtresi var?

Euro 4 araçların bazılarında, Euro 5 ve Euro 6 araçların tümünde bulunan dizel partikül filtresi (DPF), emisyon standartlarını karşılamak için geliştirilen bir parçadır. Yapı olarak bal peteğine benzeyen bu filtre, egzozdaki çevreye zararlı katı partikülleri tutar ve bünyesinde hapseder.

Dizel Partikül Filtresi olmazsa ne olur?

DPF iptali sonrasında aracınız bir daha rejenerasyon yapmaz. Bu sayede enjektör ömrü uzar. Gerçekleşen her rejenerasyon için yaklaşık 2 litreden fazla mazot harcanır. ... Hasar gören parçalar DPF'nin iptal edilmesinin ardından aracın dizel partikül filtresinden yayılan ısılara maruz kalmayacağı için ömürleri uzamış olur.

ADM sıvısı nedir?

PARTİKÜL FİLTRESİ (DPF) ADM SIVISI (PEUGEOT, CITROEN, FORD, VOLVO, MAZDA) WALKER DPF REGENERASYON KATKISI dizel motorun (DPF) dizel partikül filtrelerinin rejenerasyonunu optimize eden bir yanma katalizörüdür. ... WALKER DPF REGENERATION ADDITIVE, ekonomik bir üründür ve OEM katkısı için ideal bir alternatiftir.

Partikül deposu ne işe yarar?

Euro 4 araçların bazılarında, Euro 5 ve Euro 6 araçların tümünde bulunan dizel partikül filtresi (DPF), emisyon standartlarını karşılamak için geliştirilen bir parçadır. Yapı olarak bal peteğine benzeyen bu filtre, egzozdaki çevreye zararlı katı partikülleri tutar ve bünyesinde hapseder.

Araçta DPF olduğu nasıl anlaşılır?

Partikül Filtresi Arıza Belirtileri Nelerdir? *Dizel partikül filtresi tıkandığında dolduğunda, gösterge panelinde motor arıza lambası veya egzoz arıza lambası (partikül filtresi arıza lambası) yanar. *Partikül filtresi dolu tıkanmışsa, aracın çekişi düşer, yakıt sarfiyatı artar, egzoz kokusu duyulabilir.

Benzinli araçlarda partikül filtresi var mı?

Benzinli araçlar daha verimli emisyon kontrolü için partikül filtreleri ile donatılmıştır. Egzoz gazlarındaki parçacıklar normal sürüş esnasında benzin parçacık filtresinde toplanırlar.