Isparta'dan Salda Gölüne nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Isparta'dan Salda Gölüne nasıl gidilir?
  2. Isparta Salda Gölü arası kaç km?
  3. Salda göl nerede?
  4. Ankara lavanta kokulu köy arası kaç km?
  5. Salda Gölü etrafı kaç km?
  6. Salda Gölü nerede kaç km?
  7. Salda Gölü'nün özellikleri nedir?
  8. Salda Gölüne hangi yoldan gidilir?
  9. Salda Gölü'nün derinliği ne kadardır *?

Isparta'dan Salda Gölüne nasıl gidilir?

Isparta, Denizli ve Antalya'ya uçakla gidip oradan toplu taşıma araçlarıyla Salda'ya gidebilirsiniz. Salda Gölüne en yakın havaalanlarından biri Isparta'da. Isparta Süleyman Demirel Havalimanı Salda Gölü arası 109 km. Havalimanından Burdur'a geçip oradan toplu taşıma ile Salda Gölü'ne gidebilirsiniz.

Isparta Salda Gölü arası kaç km?

8 km Salda Gölü/Uzunluk

Salda göl nerede?

Salda Gölü, Burdur'un Yeşilova ilçesinin kuzey batısında, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyonal ovalarla çevrili hafif tuzlu tektonik bir göldür. Salda gölü Burdur'a 56 km, Denizli'ye 96 km, Antalya'ya 159 km mesafededir.

Ankara lavanta kokulu köy arası kaç km?

Ankara Kuyucak Köyü Isparta arası mesafe 385 kilometre, İstanbul Kuyucak Köyü arası 556 kilometre, Isparta Kuyucak köyü arası da yaklaşık 50 kilometre.

Salda Gölü etrafı kaç km?

Burdur'un Yeşilova ilçesinde yer alan bir yeryüzü cenneti Salda Gölü. 184 metreye varan derinliği ile ülkemizin en derin ikinci gölü olma özelliği taşıyor. Çevresi 44 km olan Salda Gölü'nün etrafı, birinci derece doğal sit alanı ilan edilmiş.

Salda Gölü nerede kaç km?

Salda Gölü, Burdur ili Yeşilova ilçesi sınırları içerisindedir. Burdur-Denizli-Antalya üçgeninin hemen ortasında sayılır. Yeşilova'ya uzaklığı 5 km, Burdur'a uzaklığı 60 km, Denizli'ye uzaklığı 100 km ve Antalya'ya uzaklığı 160 km'dir.

Salda Gölü'nün özellikleri nedir?

Yer yer seyrelmiş çam ve meşe ormanlarının kapladığı kireçtaşı ve serpantin yamaçlarla çevrilidir. Kıyısında küçük alüvyal ovalar yer alır. Suyu hafif tektonik bir göldür ve 184 metreye varan derinliği ile Türkiye'nin en derin göllerinden biridir. Salda Gölü az tuzlu, yüksek alkalinli bir göldür.

Salda Gölüne hangi yoldan gidilir?

Burdur'dan Salda Gölü'ne, popüler ismi ile Saldivler'e ulaşmak için; Burdur otogardan Yeşilova turizmin Yeşilova otobüsleriyle 1,5 saatlik bir sürede kişi başı 17 tl ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Salda Gölü'nün derinliği ne kadardır *?

Salda Gölü, Burdur'un Yeşilova ilçesinde, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili hafif tuzlu karstik bir göldür. Yüzölçümü yaklaşık 44 kilometrekaredir. 184 metreye varan derinliği ile Türkiye'nin 3. en derin gölüdür.