Arabam tekliyor neden olabilir?

İçindekiler:

  1. Arabam tekliyor neden olabilir?
  2. LPG'li araç teklemesi neden olur?
  3. LPG enjektörü bozuksa ne olur?
  4. Araç yolda giderken neden tekler?
  5. Araba Hizlanmiyorsa sebebi nedir?
  6. Atiker enjektör ne zaman değişir?
  7. Tofaş Şahin neden tekleme yapar?
  8. Dizel araba neden gaz keser?
  9. Motor devri neden yükselmez?

Arabam tekliyor neden olabilir?

Otomobiller, ateşleme sistemindeki düzensizlik sebebiyle tekleme yapabilir. Teklemenin bir başka sebebi de devirsiz vites değiştirmektir. ... Ancak devirsiz vites değiştirmek otomobil motoruna fazla yük binmesine sebep olur. Fazla yakıt tüketiminin yanı sıra ileriye dönük sorunlar da oluşabilir.

LPG'li araç teklemesi neden olur?

LPG enjektörleri zaman içinde bozularak değişim gerektiren parça olup enjektörlerden her hangi birinin arıza yapması durumunda sıralı sistem araçta gazda tekleme kaçınılmaz olur. LPG Enjektör arızası tespit edildiğinde duruma göre tek veya takım halinde değişmesi gerekir.

LPG enjektörü bozuksa ne olur?

Bazı marka Otogaz sistemlerinde LPG enjektör arızası meydana geldiğinde LPG ecusu enjektör arızasını algılayarak aracın gazda çalışmasına engel olarak benzine geçmesini sağlar. Bir çok markanın LPG enjektörü arıza yaptığında yüksek devirlerde gazda benzine geçmesine sebep olur.

Araç yolda giderken neden tekler?

Arabada görülen “araba neden tekler” sorununun temel sebebi ve ortaya çıkış nedeni aracın sahip olduğu elektronik aksamda yaşanan arızalardır. Ateşleme sisteminde yaşanan problemler nedeniyle aracın tekleme yapması oldukça muhtemeldir. ... Aracın tekleme sorunu elektronik ateşlemede yaşanan arızadan da kaynaklanabilir.

Araba Hizlanmiyorsa sebebi nedir?

Şöyle ki turbo da oluşan kaçaklar , turbo hortumunda oluşan delik , kırık yada hortumun yerinden çıkması bu arızalara sebep olabilir. Ateşlemenin zayıf olması da aracınızın hızlanmamasına sebep olur. Bu kapsamda aracınızın bujilerini , buji kablolarını ve ateşleme bobini arızası kontrol etmeniz gerekmektedir.

Atiker enjektör ne zaman değişir?

Valtek diğer adıyla rail enjektör yerli yabancı bir çok LPG sisteminde kullanılmakta olup bu markalardan birkaç örnek verecek olursak atiker, aldesa, akl, mimgas, ecotech, tartarini, zavoli gibi enjektörlerdir. Valtek enjektörlerin ömrü ortalama 40.000 km ile 70.000 km arasında değişmektedir.

Tofaş Şahin neden tekleme yapar?

! TOFAŞ ARAÇ'DA TEKLEME ARAZASI ! 1- LPG enjektörlerinden teki veya daha fazlası arızalı ise bağlı oldukları silindire düzensiz LPG yakıtı göndereceği için araçta tekleme meydana gelir. ... 2- Regulatör basıncı düzensiz ise silindirlere düzensiz yakıt gider bu sebepten tekleme meydana gelir.

Dizel araba neden gaz keser?

Benzin enjektörleri, LPG enjektörleri ve dizel mazot enjektörlerinde tıkanmalar ve arızalar oluşması, araca gerekli olan yakıtın, yanma odalarına yeterince ulaştırılamaması ve buna bağlı olarak arabanın boğulması ve gaz yememesine sebep olacaktır.

Motor devri neden yükselmez?

Rölanti devrinin yüksek veya düşük olmasının bazı nedenleri vardır. Gaz kelebeği gövdesinde mevcut olan rölanti devri ayar mekanizması arızalıdır. ... Rölanti valfi, sürücü ayağını gaz pedalından çektiği anda yani gaz kelebeği kapalı konumdayken, motorun rölantide çalışabilmesi için gereken havanın miktarını ayarlar.